Головна » 2012 » Листопад » 11 » 10-річний ювілей відзначив сімейний ансамбль «Кожушки»
23:13
10-річний ювілей відзначив сімейний ансамбль «Кожушки»

Десятирічний ювілей відзначив народний сімейний ансамбль «Кожушки», в якому виступає подружжя Лариса і Богдан Кожушки (викладачі Рава-Руської дитячої музичної школи), а також їхні діти – Наталія, студентка Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка, і Богдан, студент Львівського державного музичного училища ім. С. Людкевича.
Під час їхнього святкового концерту зала Народного дому у старовинній Жовкві щораз вибухала оплесками, – пише «Високий Замок».

Цей родинний музично-пісенний колектив є універсальним. Окрім того, що всі його учасники душевно співають, вони ще й акомпанують собі – на гітарі, контрабасі, флейті, акордеоні, перкусії (ударних інструментах). У репертуарі ансамблю – українські народні пісні, зокрема лемківські, твори відомих вітчизняних українських авторів та власні, пісні і слова до яких писав глава сімейства. Є у творчому багажі цього співочого квартету власні колядки.

У рік своєї появи на сцені «Кожушки» почали колекціонувати мистецькі нагороди. У їхньому домашньому архіві є багато відзнак з обласних і всеукраїнських конкурсів, фестивалів. Самобутніх артистів запрошують виступати на державних урочистостях, християнських акціях, кличуть за кордон, де вони отримують захоплюючі рецензії. Зокрема, їхні виступи високо оцінювала польська «Gazeta Wyborcza». Часті гості вони і на благодійних заходах. Не раз їхніми виступами милувалися радіослухачі і телеглядачі. Значною подією для «Кожушків» стала участь у святковій програмі Фолькmusic на Першому національному.

Старшим Кожушкам приємно, що їхні діти сягнули творчих висот. Наталія є лауреатом всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Богдан здобував перше місце на всеукраїнському конкурсі виконавців на народних інструментах «Провесінь», був дипломантом міжнародного конкурсу акордеонної музики.

Багато в чому своєю любов’ю до мистецтва родина Кожушків завдячує батькові і дідусеві – колишньому завідувачу районного відділу культури Миколі Адамчуку.

ZIK
Категорія: Місто | Переглядів: 871 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]