Головна » 2008 » Квітень » 19

Як повідомив сьогодні, 18 квітня, під час брифінгу у Жовкві перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак, є ідея перетворення Жовківського замку на готель. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

За словами Валерія П’ятака, він почув цю ідею від директора музею «Жовківський замок». «Таким чином Жовківський замок можна було б зберегти. А для нас це головне», – сказав П’ятак.

Наразі Валерій П’ятак пообіцяв, що буде відновлено парк і річкову зону навколо Жовківського замку.

За словами директора Державного історико-архітектурного заповідника «Жовква» Володимира Герича, під готель мають намір виділити праве крило Жовківського замку. «Ведемо переговори з місцевим бізнесменом. Якщо переговори з ним не будуть успішними, то проведемо конкурс із залученням зарубіжних інвесторів. Хочемо почати роботи з відновлення всього замку уже цього року, адже решта комплексу, окрім правого крила, буде галереєю, в якій відтворимо замок XVII с ... Читати далі »
Переглядів: 1298 | Дата: 19.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Працівники Західної регіональної митниці затримали два катери з причепами, вартістю майже мільйон грн, – повідомила сьогодні, 18 квітня, власкору ЗІКу провідний інспектор сектору зв’язків з громадськістю Західної регіональної митниці Христина Шубіна.

З її слів, на митний пост «Рава-Руської» Західної регіональної митниці прибув вантажний автомобіль марки «Scania» з напівпричепом. Водій вантажівки, 64-річний громадянин Королівства Нідерландів, подав до митного контролю товаросупровідні документи, в яких зазначалося, що він везе «два човни моторні пластикові», вартістю 45 500 доларів США.

«Однак під час митного огляду митники виявили, що замість пластикових човнів нідерландець віз в Україну моторний круїзний та моторний спортивний катери марки «Chaparrai» з двома причепами для їх перевезення. Після оцінки цього товару встановлено, що справжня їхня вартість 189 472 долари США (за курсом НБУ – 956 853, 60 грн).

Складено протокол про порушення митних правил, катери вил ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 1143 | Дата: 19.04.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)