Головна » 2008 » Травень » 4 » Без поразок залишилась лише «Рава»
22:38
Без поразок залишилась лише «Рава»
«Рава» (Рава-Руська) – «Галичина» (Львів) – 2:1 (1:0).
4 травня, м. Рава-Руська, стадіон «Локомотив», 1200 глядачів, 15 градусів.

«Рава»: Конделюк, Огаль, Різник, Дикий, Уштан, Гусаковський (Шафранський, 68) Баглай, Костик (Сидорко, 90), Дева (Любижанін, 80), Писько (Ковалевський, 74), Луцишин.
Головний тренер – Юрій Дубровний.

«Галичина»: Литвин, Маєвич, Туревич, Івасюк, Павлюх, Б.Мазур, Михайлів (Поліванов, 63), Фамуляк, Кухар (Арканов, 31), А.Мазур, Михальчук (Удич, 69).
Головний тренер – Андрій Покладок.

Арбітри: Войнаровський, А.Валенко, Е.Валенко.

Голи: Уштан, 42, Маєвич, 58 (АГ) – Арканов, 79.

Матч 5-го туру Прем’єр-ліги Львівщини між командами «Рава» та «Галичина», безумовно, можна вважати центральним не лише туру, а й всіх змагань. Двоє грандів обласного футболу, яким рівним немає так само, як і «Шахтарю» та «Динамо» у вищій лізі, зійшлися в очному протистоянні на полі чинного чемпіона з Рави-Руської.
На превеликий подив ажіотажу на матчі не було. Більше того, на матчі було присутньо навіть менше глядачів, аніж у попередніх двох домашніх матчах за участь «Рави». Можливо, погода, яка у цей день змінювалася тричі, завадила планам багатьох подивитися на це дійство. Проте, і без того командам було перед ким демонструвати свою техніку та міць.

Перші десять хвилин були за гостями. Львів’яни вдало контролювали та володіли м’ячем на підступах до штрафного майданчика господарів, але реальної загрози, ударам по воротах, діло так і не доходило. Натомість свою першу конструктивну та продуману атаку «Рава» зуміла провести аж на 17 хвилині. Трьохходівка Костик – Уштан – Писько завершилась небезпечним ударом останнього з району одинадцятиметрової позначки. Однак, голкіпер «Галичини» Литвин, який, до речі, декілька років грав у складі «фіолетових», зумів перевести м’яч на кутовий.
До середини першого тайму «Рава» уже повністю заволоділа ініціативою і усе частіше небезпечно атакувала. Проте, як на команди, що борються за перше місце, і у «Рави», і у «Галичини» протягом усього матчу було безліч неточних передач. Тож багато перспективних атак закінчувалися нічим.
Коли до закінчення першого тайму залишалися лічені хвилини, на стадіоні пішов дощ, а згодом – град. Як виявилось, на фарт. На 42-ій хвилині Писько, накрутивши перед штрафним майданчиком захисників, віддав пас на Уштана, який, хоч і не сильним, але точним ударом у правий від голкіпера кут воріт, відкрив рахунок у матчі.
Це стало справжнім святом для глядачів, які несамовито раділи забитому голу, після якого дощ припинився і виглянуло сонечко.
По перерві футболісти «Галичини» намагалися заволодіти ініціативою. Але, не провівши жодної атаки, вдруге пропустили. На 58-ій хвилині з лівого флангу м’яч у штрафний гостей прострілив Баглай, який влучив у Маєвича і зрикошетив у ворота «Галичини». Повністю подавлені таким ходом подій, «Галичина», склалося таке враження, уже не хотіла ніякого футболу. Упродовж наступних 20-ти хвилин не створивши жодної атаки, львів’яни катали м’яч по полю. А «Рава», у свою чергую, ще двічі могла збільшити рахунок. Спочатку з-за меж штрафного трохи вище воріт пробив Луцишин, а трохи згодом, захисники в останню мить винесли м’яч з голови Уштана, який навісив Костик. Всю гру для глядачів, і мало не весь позитивний результат для «Рави» мало не зіпсував… їхній головний тренер Юрій Дубровний. Уже вкотре, при задовільному для «Рави» рахунку він починає робити непотрібні заміни, тим самим збиваючи темп гри та розлагоджує дії команди. Напевно, йому не слід покладатися лише на бажання випустити молодих гравців а, в перу чергу, думати за команду в цілому і за глядачів, які прагнуть цікавого футболу. Подібні заміни видовищу футболу аж ніяк не додають. А «Галичина» натомість, скориставшись розслабленістю равчан, на 79 хвилині зуміла відквитати один м’яч. З передачу лівого флангу замкнув ніким не прикритий Арканов. 2:1. А через три хвилин гості могли й взагалі зрівняти рахунок, але на цей раз захисникам вдалося м’яч вибити на кутовий.
Матч так і закінчився перемогою «Рави» 2:1. Дивно, але суперматчу, на який очікували глядачі, не вийшло. Я б навіть сказав, що анульований матч «Рави» з «Вишнею» видався набагато цікавішим та напруженішим ніж з «Галичиною». Однак, поразка залишила львівську команду на першій сходинці. «Рава», яка має на один зіграний матч менше, зрівнялася очками з «Галичиною». Але уже 11 травня, коли відбудеться матч проти «Княжі», равчани можуть вийти в одноосібні лідери.

Андрій Бучко,
http://misto-rava.at.ua


Категорія: Спорт | Переглядів: 1275 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]