Головна » 2008 » Червень » 04
Фестиваль народної творчості “Галицькі перехрестя”


тел: 8 (03252) 44-3-65

моб: 8 (098) 577-57-07


Львівська обл., Жовківський р-н,

м. Рава-Руська, вул. Львівська,18



ФЕСТИВАЛЬ НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ


Положення


Про проведення IV міжнародного фестивалю народної творчості “Галицькі перехрестя” в м. Рава-Руська.


Мета проведення фестивалю


Четвертий, міжнародний фестиваль народної творчості “Галицькі перехрестя” проводиться в місті Рава-Руська з метою духовного збагачення громадян міста та його гостей, задоволення їх культурних потреб, утвердження української ідентичності, відродження національних традицій та звичаєвості українського народу, їх популяризації та поширення. Популяризації мистецтва як такого.


Основою фестивалю є показ зразків усіх жанрів народної творчості (народні ремесла)


Організація, термін та порядок проведення свята.

... Читати далі »
Категорія: Місто | Переглядів: 1274 | Дата: 04.06.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Етнофестиваль «Галицькі перехрестя», який 15-16 червня проходитиме у нашому місті, стане уже четвертим. Попередні три проходили у 2003, 2004 та 2005 роках. На нього завітають пісенні і танцювальні колективи, театри, ансамблі та окремі виконавці із Львівщини, Івано-Франківщини, Київщини, а гостем з-за кордону буде фольклорний колектив «Розточани» з Польщі.
«Нам уже відомо, що деякі колективи збираються вирушити до Рава-Руської як справжні гуцули: в національних строях, на підводах з конями і співатимуть уже в дорозі, - розповідає начальник відділу культури Жовківської РДА Степан Кунинець. – Сподіваюся, гості цього яскравого параду народної творчості дістануть багато позитивних вражень, а також матимуть на пам'ять про фестиваль сувеніри, спеціально виготовлені для цієї події».
Метою фестивалю ініціатори називають відродження української народної пісні, національних цінностей та сприяння розвитку аматорських художніх колективів. До речі, на організацію фестивалю з обласного, районно ... Читати далі »
Категорія: Місто | Переглядів: 1063 | Дата: 04.06.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)