Головна » 2008 » Липень » 04

На «Рава-Руській" митники затримали п’ять автівок, у яких намагалися незаконно перевезти вироби з полімерних матеріалів ПВХ на суму понад 1,5 млн. грн.. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

Як повідомляють працівники митниці, 5 автомобілей із причепами намагалися незаконно вивезти з Польщі до України через пункт пропуску «Рава-Руська – Гребенне», на адресу підприємств Дніпропетровська, вироби з полімерних матеріалів ПВХ, профілю для виготовлення пластикових вікон в асортименті. Опісля перевірки документів митники встановили, що митна вартість вказаного товару не відповідає заявленій, а фірм-відправника та одержувача не існує.

Наразі товар та транспортні засоби, за допомогою яких скоєно порушення, загальною сумою понад 1,5 млн. грн.. вилучено, а також складено протокол про порушення митних правил.

Категорія: Митниця | Переглядів: 995 | Дата: 04.07.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Видача віз до Польщі у Львові давно була проблемою міждержавного рівня, а після входження західної сусідки до Шенгенської зони цей процес максимально ускладнився. Про це свідчить хоча б те, що за перших півроку українці отримали 80 тисяч віз до Польщі, тоді як за аналогічний період минулого року було видано 150 тисяч віз.

Та попри бюрократичну тяганину, проблема з отриманням віз має ще й суто технологічний аспект – чинне приміщення консульства не годне задовольнити попит із боку українських громадян, відтак, утворюються величезні черги, де люди стоять по кілька днів і не знають, чи зможуть здати документи та отримати бажаний штамп у закордонному паспорті. Відтак, утворюються розмаїті хитрі схеми для отримання віз «по блату» та поза чергою, про які неодноразово писали українські та польські медіа.

Усі намагання приборкати тіньовий бізнес довкола віз не давали й не дають особливого результату, попри заяви та спорадичні чи напівсистемні дії відповідних служб – дефіцит м ... Читати далі »

Переглядів: 1135 | Дата: 04.07.2008 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)