Головна » 2013 » Грудень » 20
Спрощенці I та II груп, які не мають найманих працівників, можуть використати право на відпустку один раз у році та тривалістю один місяць. Для цього достатньо написати заяву в довільній формі до органу доходів і зборів за місцем обліку. 
Крім того, згідно з Податковим кодексом України, підприємець також звільняється від сплати податку на період хвороби, якщо її тривалість 30 календарних днів і більше, що підтверджено копією лікарняного листка непрацездатності. 
У період відпустки підприємець не проводить підприємницьку діяльність. При цьому він сплачує єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування за місяць перебування у відпустці (хвороби) та подає податкову звітність у встановлені строки. 
Нагадаємо, що порядок нарахування та строки сплати єдиного податку визначені пунктом 5 статті 295 Податкового кодексу України. 

Переглядів: 568 | Дата: 20.12.2013 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Фізичні особи-підприємці на загальній системі оподаткування (без найманих працівників) та самозайняті особи (фізичні особи, які здійснюють наукову, художню, викладацьку, медичну, літературну, юридичну в тому числі адвокатську та нотаріальну діяльність) нараховують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за ставкою 34,7% від доходу (прибутку), який отримано ними від підприємницької діяльності. При цьому розмір ЄСВ за місяць не може бути меншим мінімального страхового внеску. Так, мінімальний розмір страхового внеску для підприємців з січня по листопад 2013 року становить 398,01 грн. (1147 грн.* 34,7%), а в грудні 2013 року складатиме 422,65 грн. (1218 грн. * 34,7%). 
Фізичні особи - підприємці на загальній системі оподаткування сплачують ЄСВ протягом року до 15 березня, до 15 травня, до 15 серпня і до 15 листопада у вигляді авансових платежів в розмірі 25 відсотків річної суми єдиного внеску, обчисленої від суми доходу, за якою розраховуют ... Читати далі »
Переглядів: 490 | Дата: 20.12.2013 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)



ДПІ у Жовківському районі  ГУ Міндоходів у Львівській області рекомендує платникам податків для отримання відповідей на питання податкового, митного законодавства та законодавства з ЄСВ активно використовувати сервіс «База знань», що розміщений на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України (minrd.gov.ua). 
Електронний сервіс «База знань» – це згруповані за видами платежів запитання – відповіді з метою надання вичерпних та змістовних консультацій, використовуючи які платники податків правильно застосовуватимуть положення законодавства та не допускатимуть помилок. Крім того, такі роз’яснення містять офіційну позицію Міндоходів. 

Переглядів: 589 | Дата: 20.12.2013 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)