Головна » Архів новин
22 липня, у с. Великі Грибовичі Жовківського району водій пасажирського мікроавтобуса «Богдан», рухаючись по трасі Львів-Рава-Руська, зіткнувся з вантажним автомобілем «Івеко». Про це ЗІК повідомили у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області. 


Унаслідок ДТП 7 пасажирів маршрутного таксі та водій вантажного автомобіля отримали травми різного ступеня й були доставлені в ЛШМД м. Львова.

 

Переглядів: 1052 | Дата: 24.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У рамках реалізації угоди про співпрацю між Томашовським повітом у Томашові Любельському, Любельського Воєводства Республіки Польща та Жовківським районом Львівської області відбудеться урочиста передача пожежного автомобіля для української сторони. Про це повідомив сьогодні, 14 липня, власкорові ЗІКу голова Жовківської РДА Михайло Заболоцький. 

З його слів, жовківчани зустрічатимуть поляків, які привезуть у подарунок пожежний автомобіль, 16 липня, о 12.00 у місті Рава-Руській. Усі урочистості заплановано провести на території пожежної частини.

Категорія: Місто | Переглядів: 982 | Дата: 15.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Від завтра, 3 липня, у місті розпочнеться БЕЗОШТОВНЕ розповсюдження першого номера інформаційно-аналітичної газети "Прикордоння", яка висвітлює події і проблеми Рави-Руської. Нагадаємо, що перший номер повинен був вийти ще у квітні, але через бюрократичні питання з вихід першого номера довелося дещо відкласти. 

Перший номер вийшов накладом 1000 примірників і невеличка частина його вже була роздана сьогодні. З метою інформування якомога більшої кількості равчан газета буде розповсюжена по великих та малих підприємтсвах, фірмах, установах, торгових точках. Наразі достеменно невідомо, чи буде газета на полицях відділення зв'язку та кіоску. Однак, маємо надію, що так воно і буде. Повторюємо, перший номер ви зможете отримати БЕЗКОШТОВНО!

З проханнями та пропозиціями можете звертатися до нашого сайту, а також просимо висловлювати свої думки на Форумі нашого сайту

Категорія: Місто | Переглядів: 1024 | Дата: 02.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

Чергову спробу перевезення контрабандних цигарок попередили прикордонники у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Рава -Руська». Зловмисники намагалися провезти 4000 пачок цигарок, заховані в тайнику напівпричепа. Про це сьогодні, 26 червня, ЗІК повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України Західного регіонального управління. 

Вантажний автомобіль марки «Рено» з причепом прибув о 03 годині ночі на виїзд з України на смугу руху «червоний коридор». Громадянин Республіки Польща 1961 р.н., який керував автомобілем заповнюючи митну декларацію запевняв, що не перевозить предметів та речей заборонених для вивезення з України. Однак, під час візуального огляду даного транспортного засобу у правоохоронців виникла підозра щодо можливого переміщення товарів, заборонених для вивезення з України. Прикордонниками, було з ініційовано проведення спільного огляду транспортного засобу в боксі поглибленого огляду.

Вантажівку було виведено із загального потоку для про ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 995 | Дата: 26.06.2009 | Рейтинг: 1.5/2 | Коментарі (0)

23 червня о 12.00 год. до працівників міліції у Львові звернулась громадянка І., 1966 року народження, яка проживає у Львові, непрацююча, та повідомила, що ще 18 квітня біля 21.00 год. у селі Синьковичі троє невідомих, застосувавши фізичну силу, зґвалтували її дочку І., 1993 року народження, яка проживає у Львові, ученицю місцевого ПТУ. Про це ЗІК повідомили у правоохоронних органах. 

За скоєння даного злочину затримані та притягуються до відповідальності громадянин Г., 1990 року народження, непрацюючий, З., 1992 року народження, студент Рава-Руського професійного ліцею та громадянин І., 1992 року народження, непрацюючий, мешканці села Синьковичі.

Переглядів: 958 | Дата: 24.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (1)

"Відбувся остаточний обмін нотами між польською та українською сторонами щодо угоди про малий прикордонний рух. У липні вона вступить у дію, і мешканці прикордонної зони зможуть подавати документи на отримання пластикової картки", - повідомив 22 червня у коментарі ZAXID.NET начальник управління міжнародного співробітництва ЛОДА Лев Захарчишин.

З Української сторони у зоні дії угоди проживає близько 800 тис. осіб в 1107 населених пунктах. Зона малого прикордонного руху становить 30 км+. "Якщо адміністративна одиниця починається в межах зони малого прикордонного руху, то населений пункт потрапляє у неї повністю. Вартість пластикової картки для українців і поляків становить 20 євро. Мешканці прикордонної зони в Польщі отримуватимуть не пластикову картку, а візову наліпку у паспорті. Картку перший раз видаватимуть на два роки, другий - на п’ять. Щоб отримати картку, необхідно заповнити анкету, придбати страховку, мати документ, що особа проживає у зоні дії угоди не менше трьох років ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 1082 | Дата: 23.06.2009 | Рейтинг: 4.0/1 | Коментарі (0)

Згідно Державної програми з підготовки до «Євро-2012» буде відкрито пункти медицини катастроф у кожному прикордонному районі Львівської області. Для цього на кожен такий пункт виділено 700 тис. євро. Про це повідомив сьогодні, 21 червня, власкор ЗІКу з посиланням на головного лікаря Яворівської районної центральної лікарні, депутата Яворівської районної ради Теодора Короля. 

З його слів, днями в Новояворівську районну лікарню для обслуговування пункту медицини катастроф має прийти новий, обладнаний за найновішими європейськими зразками, реанімобіль.

Теодор Король каже, що незабаром у Новояворівську пункт медицини катастроф перетне новосільну стрічку. Його обслуговуватиме бригада швидкої допомоги, до складу якої ввійдуть по 5 лікарів, фельдшерів, водіїв, диспетчерів. Цей підрозділ укомплектують за євростандартами для надання екстерної медичної допомоги, зокрема, потерпілим під час ДТП.

Категорія: Медицина | Переглядів: 964 | Дата: 21.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

5 червня прикордонники за допомогою службового собаки затримали велику партію зброї. Громадянин України, 1981 р. н., прибув на легковому автомобілі марки «Ауді А-6» в міжнародний автомобільний пункт пропуску «Рава-Руська» на в’їзд в Україну. Під час візуального огляду транспортного засобу в охоронців кордону виникла підозра щодо можливого переміщення товарів, заборонених для ввезення на територію України. Про це ЗІК повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України. 

За ініціативи прикордонників було зініційовано проведення спільного поглибленого огляду спільно із представником митниці при використанні службової спеціальної собаки по пошуку зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Прикордонний собака миттєво дав спрацювання на транспортний засіб. Автомобіль був виведений із загального потоку руху та скерований у бокс для поглибленого огляду. Спільна спеціальна оглядова група зі службовою собакою під час ретельного огляду виявила: пневматичні пістолети марки «BERETTA-E ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 1041 | Дата: 08.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (4)

Упровадження угоди про малий прикордонний рух між Львівщиною та Польщею суттєво полегшить економічний стан наших найбільш депресивних районів, якими виявилися райони на кордоні з Польщею. Таку думку висловив ЗІКу депутат Львівської обласної ради Богдан Кук. 

На його переконання, Львівщина і Польща скористаються досвідом Закарпаття, де така угода вже діє. Завдяки їй мешканці, які проживають у 30-кілометровій зоні, можуть вільно пересуватися, відвідувати своїх родичів, вести малий та середній бізнес, що сьогодні суттєво вплинуло на критичну економічну ситуацію, яка існує в Україні. 

Депутат Львівської обласної ради вірить, що ті митні переходи, які вже існують, і ті, які побудують до «Євро-2012», і та 30-кілометрова зона стануть свого роду вільною економічною зоною, що дасть можливість наповнювати місцеві бюджети, і людям не думати про те, як виїхати на заробітки, а люди будуть залишатися на місці, вести малий та середній бізнес, і третьої хвилі міграції, якої ми найбільше ... Читати далі »
Переглядів: 1026 | Дата: 20.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

7 квітня, на Старосамбірщині побували Генеральний консул Республіки Польща у Львові Гжегош Опалінський, старости Перемишльського та Бєщадського повітів Ян Пончик і Кшиштоф Гонсьор, секретар Єврорегіону «Карпати-Польща» Девід Лясек та інші. Про це повідомив кореспондент ЗІКу. 

За словами голови районної ради Володимира Горбового, було обговорено питання розбудови кордону, одержання ресурсів для поглиблення транскордонних стосунків тощо. Узгодження деяких моментів сприятимуть реалізації укладеної угоди про співпрацю між Старосамбірщиною та Перемишльським і Бєщадським повітами.

Генеральний консул дав прес-конференцію для журналістів місцевих ЗМІ. Вона стосувалася відкриття малого прикордонного руху та 30-кілометрової зони. Ці питання, сказав пан Опалінський, на стадії ратифікації урядами України та Польщі. Через два-три тижні, можливо, посольство у Львові розпочне видавати мешканцям відповідні довідки. Вони коштуватимуть 44 євро і дійсними будуть на два роки.

За слова ... Читати далі »
Категорія: Митниця | Переглядів: 2935 | Дата: 11.04.2009 | Рейтинг: 3.0/2 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 43 44 45 46 47 ... 51 52 »