Головна » 2013 » Лютий » 25 » "Бубликовий" бюджет - №2 (36) газети "Прикордоння"
22:53
"Бубликовий" бюджет - №2 (36) газети "Прикордоння"
Після скандального незатвердження бюджету міста на 2013 рік, що стало єдиним випадком в України, Рава-Руська міська рада таки прийняла головний фінансовий документ.
Нагадаємо, з першого разу депутати відмовилися прийняти бюджет, який майже на 3 млн. грн. мав бути меншим, ніж минулорічний. Він передбачав скорочення видатків на освіту, зокрема, робив неможливим функціонування дитячих садків.
Як пояснили у міській раді, відмова затвердити бюджет спричинила до того, що її представники разом з представниками райдержадміністрації та районної ради сіли за стіл переговорів. Їхнім результатом стала обіцянка районної влади переглянути бюджетні показники після першого кварталу цього року і «додати» до бюджету Рави-Руської кошти, яких місту не вистачає.
Таким чином, наразі кошти на функціонування дитячих садків передбачено на цілий рік, однак на зарплату їхніх працівників – лише на 8 місяців.
Як пояснила міський голова Рави-Руської Ірина Верещук, якщо по закінченні першого кварталу міська рада так і не отримає грошей, яких їй бракує, то їх у міському бюджеті на зарплати працівників днз не буде. Натомість держава гарантує своєчасну виплату заробітних плат. Тому, якщо місто грошей таки не отримає, з державного бюджету на зарплату працівників дитсадків гроші обов’язково повинні бути виділені. За її словами, такому рішенню передувала нарада з працівниками дитсадків, які погодилися на такі умови.

Повний текст читайте у №2 (36) газети "Прикордоння" від лютого 2013 року.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 755 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]