Головна » 2013 » Квітень » 7 » Через Раву курсуватиме поїзд зі Львова до Варшави?
15:32
Через Раву курсуватиме поїзд зі Львова до Варшави?

Уже через чотири роки Львів та Варшаву, відстань між якими становить понад 400 км, може поєднати пряме залізничне сполучення. Про це йшлося на польсько-українській нараді фахівців транспортної інфраструктури та депутатів Європарламенту, яка нещодавно відбулася у столиці сусідньої держави.
Зацікавлення у цьому проекті висловила польська сторона. Через два роки польські залізничники планують ввести в експлуатацію поїзд пришвидшеного руху з Варшави до міста Любліна, яке розташоване за 200 км від Львова, а згодом і до міста Замосьця, що неподалік нашого кордону. Відтак для сполучення зі Львовом потрібно буде прокласти приблизно 80 км колії на схід.
Українську сторону на нараді представляв начальник Львівської залізниці Богдан Піх. Він висловив інтерес до проекту і сказав, що сполучення може відбуватися через станцію Рава-Руська, яка розташована за 8 км від держкордону. До 2005 р. до неї курсував поїзд з Варшави. Тепер кінцеву зупинку нового потяга Б.Піх бачить на станції рекреаційного селища Брюховичі, яке підпорядковане Шевченківському району міста Львова.
У радянські часи тут базувалися туристичні поїзди. До центра Львова звідси не набагато довше добиратися, ніж з головного вокзалу. Зате завдяки  тому, що відпаде потреба вирівнювати криві, яких на шляху до нього чимало і проходити через західну залізничну горловину можна буде здешевити прокладання суміщеної колії, яка, на думку начальника Львівської залізниці, найоптимальніша.
Богдан Піх також запропонував для поєднання руху по електрифікованій і не електрифікованій дільницях збудувати відповідний локомотив, у чому польські фахівці з Бидгоща мають досвід. Він висловив упевненість, що введення в експлуатацію нової лінії сполучення сприятиме оновленню двох давніх залізничних станцій — Брюховичі та Рава-Руська і пожвавленню на них виробничого життя, яке в минулому тут було доволі активним.
Українські та польські спеціалісти зійшлися на тому, що залізничне сполучення між Львовом та Варшавою буде хорошою альтернативою автомобільному, яке у Європі, через його негативний вплив на екологію і навколишню інфраструктуру, намагаються мінімізувати. Воно сприятиме розширенню партнерських та бізнесових стосунків між нашими народами, розвиткові туризму. Прибувши до Варшави, український пасажир звідти легко зможе дістатися до будь-якого потрібного йому пункту призначення у Європі, а польський громадянин — зі Львова на Схід. У подальшому прокладання суміщеної колії від Брюхович до станції Дубляни дасть можливість створити транспортний коридор із Західною Європою.

Магістраль
Категорія: Місто | Переглядів: 1269 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]