Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Чи прийде зима на вулиці міста "неподівано"? - №8 (42) газети "Прикордоння"
20:07
Чи прийде зима на вулиці міста "неподівано"? - №8 (42) газети "Прикордоння"

З наближенням зими мешканців кожного міста особливо турбує питання щодо роботи комунальників. В першу чергу, це стосується розчищення вулиць та доріг від снігу, а також посипання їх піскосумішшю. Про те, як готується комунальна служба Рави-Руської до нового зимового сезону, а також чи не стане для неї «несподіванкою», ми запитали у начальника КП «Рава-Руське будинкоуправління №2» Степана Хира.
- Степане Івановичу, як тривала підготовка до зими?
- Надзвичайні ситуації, які були цього року (сильний снігопад у березні – Авт.), показали, що до них потрібно готуватися ретельніше. Зокрема, нам вдалося виявити низку недоліків. Так, на ліквідацію надзвичайних ситуацій не було передбачено відповідного фінансування. Наше підприємство витратило майже 19 тис. грн. на пальне для дорожньої техніки, яких не було заплановано. Крім того, тоді не було вирішено питання вивозу снігу з міста. Щодо більш робочих питань, то існувала потреба у наймі водія, який би вивозив сніг в нічний час.
Незважаючи на такі надзвичайні ситуації, на мій погляд, комунальники спрацювали добре. З посипанням піском у нас не було проблем, однак не завжди він давав результат, наприклад, під час сильного снігопаду. 
Щодо стану підготовки, то у мене була зустріч з керівником сектору цивільного захисту Жовківської РДА Степаном Романчаком, на якій ми обговорили питанням щодо підготовки до можливих наступних надзвичайних ситуацій. Я до нього звернувся з проханням щодо координації дій між різними організаціями, які займаються розчищенням доріг, що пролягають через Раву, але не є у віданні комунальної служби, і за допомогою у заключенні угоди з організацією, яка зможе здійснювати вивіз снігу з центру міста.
Готуючись до зими, комунальна служба заготувала 50 куб. м піскосуміші, якої, думаю, буде достатньо для посипання комунальних доріг.
Також у міському бюджеті на наступний рік плануємо закласти 50 тис. грн. на ліквідацію надзвичайних ситуацій у місті.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 649 | Додав: Admin | Теги: Степан Хир, комунальна служба | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]