Головна » 2012 » Листопад » 24 » Чого равчанам очікувати від Пазиняка? - №9 (34) газети "Прикордоння"
21:10
Чого равчанам очікувати від Пазиняка? - №9 (34) газети "Прикордоння"

Справжньою не те що несподіванкою, а шоком стали результати виборів народних депутатів у одномандатному окрузі №122, до якого входить Рава-Руська. Виборці Жовківщини та Яворівщини, на теренах яких найбільш гучну та масштабну кампанію провів депутат обласної ради, бізнесмен, Тарас Козак, обрали до Верховної Ради його прямого конкурента – кандидата від об’єднаної опозиції Василя Пазиняка.
Програш Козака називають чи не найбільшою сенсацією на Львівщині. На його банківських рахунках лежить понад 16,5 мільйонів гривень, виборчу кампанію він провів щедро: нові швидкі медичні допомоги, дитячі майданчики, шкільні автобуси, ремонт шкіл, проведення різноманітних свят, прощі за сприяння Тараса Козака торкнулися ледь чи не кожного населеного пункту на Жовківщині та Яворівщині. 
Натомість головний конкурент Козака, опозиціонер Василь Пазиняк, про якого, мабуть, окрім як в Яворівському районі, на Жовківщині ще півроку тому ніхто дуже й не чув, якоюсь мінімальною активністю почав проявляти себе незадовго до виборів, принаймні, на тій ж таки Жовківщині. Та й розмах цієї «активності» був набагато меншим, ніж у його головного конкурента. Тому перемогу у 122 окрузі сміливо пророкували Тарасові Козаку.
Натяк на сенсацію у виборчих перегонах давало хіба те, що перевага Тараса Козака була чітко вираженою на Жовківщині. Яворівщина ж симпатизувала Василю Пазиняку, який є і уродженцем цього району, і представляє його інтереси як депутат в обласній раді. Такі результати показували й соціологічні опитування, які розділили округ ледь не так, як Україну на Захід та Схід. Щоправда, опитування показували перевагу Козака над Пазиняком у межах 10-18%.
Результат виборів шокував: Пазиняк «обігнав» Козака ледь не на 20%! За першого проголосувало 55,86% виборців, за другого – 36,54%. Ще більше здивувало (однак, варто визнати, приємно) те, що коли було підраховано близько 20% голосів виборців округу, Тарас Козак офіційно привітав Василя Пазиняка з перемогою. 

Повний текст читайте у №9 (34) газети "Прикордоння" від листопада 2012 року.

Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 907 | Додав: Admin | Теги: Тарас Козак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]