Головна » 2012 » Вересень » 28 » День міста 2012. Пий, гуляй, веселись... голосуй - читайте у №8 (33) газети "Прикордоння"
21:08
День міста 2012. Пий, гуляй, веселись... голосуй - читайте у №8 (33) газети "Прикордоння"
СВЯТО РАВИ ВРАЗИЛО ПОВЕДІНКОЮ ЛЮДЕЙ ТА ТИМ, СКІЛЬКИ НА НЬОМУ ЗІБРАЛОСЯ КАНДИДАТІВ У ДЕПУТАТИ, ЯКІ Є КОНКУРЕНТАМИ МІЖ СОБОЮ


Одним із найгучніших цього року стало святкування Дня міста у Раві-Руській. Багато представників влади, програма святкувань, велика кількість глядачів на міській площі – все це було масштабно та дуже запам’ятовувалося. Однак, попри велике різноманіття і виступів на сцені, і самого плану заходів з відзначення 557-ї річниці міста, дуже потішно спостерігати, як свято намагалися використати у передвиборчих цілях.
Реконструкція бою між підрозділами УПА та військами НКВД для багатьох равчан стала новим явищем. У парку Шевченка зібралося кількасот глядачів щоби спостерігати за тим, як колись одні воювали з іншими. Ведучий, якому, до слова, краще більше не братися за коментування подібних заходів, оскільки ні його культура мовлення, ні поверхові знання історії не сприяли розумінню того, що відбувається на «полі битви», на початку заходу оголосив, що бій присвячений 70-річчю створення УПА. Однак кілька великих прапорів зі символікою однієї з політичних сил, виступи біля пам’ятника Шевченкові її представників, зрештою, склали враження, що справжньою метою відтворення бою було не відзначення створення Повстанської Армії, а політична агітація з метою зробити «правильний вибір». Сам же бій тривав заледве півгодини, натомість виступи та промови – майже вдвічі довше.
На Вічевій площі картина склалася схожа, але, на відміну від подій у парку Шевченка, виступ різних офіційних осіб був, за традицією, короткий, як для таких заходів.
Фактично, святкування Дня міста дало можливість для кількох політсил та місцевих політиків "засвітитися" перед електоратом напередодні волевиявлення. Однак День Рави у цьому плані було використано просто дивовижно, де на одному заході зустрілося аж четверо прямих конкурентів на здобуття депутатського мандата від одного округу. Вибори 28 жовтня покажуть, для кого такий крок був найбільш ефективним, однак місто та равчани від цього точно не програли.

Детальніше читайте у №8 (33) газети "Прикордоння", яку ви можете знайти у книгарні "Берег" та у розповсюджувачів преси на Малому ринку міста.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 1039 | Додав: Admin | Теги: Дзідзьо, день міста, вибори, кандидати у депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]