Головна » 2014 » Серпень » 17 » Депутат облради «воює» проти всіх на жовківщині?
23:20
Депутат облради «воює» проти всіх на жовківщині?

Рава-Руські медики та міський голова стали об’єктами публікацій газети «Жовківчанка».

У №4 (85) від 17 липня та №5 (86) від 24 липня з’явилося два матеріали з неоднозначними заголовками. Так, у першому у публікації «У Рава-Руському роддомі на породіль із грішми чекають з нетерпінням» (правопис збережено – Авт.) її автор поставив питання про доцільність подальшого утримання медичних працівників Рава-Руської районної лікарні, які, на його думку, обслуговують «порожні ліжкомісця». 
У публікації автор активно посилається на депутата Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Богдана Каспера, який, до слова, також є шеф-редактором «Жовківчанки». Зокрема, йдеться про те, що обласний обранець завітав у лікарню і виявив, що черговий лікар, за його словами, начебто не знає про те, скільки пацієнтів перебуває у лікарні. 
Видання наводить дані з «матеріалів дослідження» Богдана Каспера. Так, зокрема, у них йдеться про те, нібито кількість зареєстрованих пацієнтів суттєво менша від тих, які фактично перебувають у медзакладі.
Богдан Каспер у коментарі своєму виданню говорить про нехтуванням окремими пацієнтами у лікарні. Крім того, він «пожартував» над пологовим відділенням Рава-Руської райлікарні. Зокрема, депутат зазначив, що воно – «одне з найкращих по етичному вигляді і найрідше відвідуване». 
Богдан Каспер також фактично звинуватив у корупції медперсонал пологового відділення.
«Персонал приблизно раз в три дні щиро чекає оту породіллю, яка з дитиною у животі та грошима в кишені завітає у відділення», - цитує Каспера «Жовківчанка».
Медичні працівники пологового відділення Рава-Руської районної лікарні обурені публікацією у газеті «Жовківчанка» і звернулися із листом-спростуванням до редакції газети «Прикордоння». 
«Медичний персонал пологового відділення Рава-Руської районної лікарні обурений публікацією «У Рава-Руському роддомі на породіль із грішми чекають з нетерпінням», яка була розміщена у №4 від 17 липня 2014 року газети «Жовківчанка». Депутат Львівської обласної ради Богдан Каспер зробив висновки про стан пологового відділення на основі короткотривалого перебування у медичному закладі у вечірній час тоді, коли робочий день у його керівництва був закінчений. Він фактично звинуватив медперсонал пологового відділення у корупції, хоча на момент його перебування у лікарні вагітних жінок та породіль там не було. Тому для нас залишається незрозумілим, на основі чого депутат зробив висновок, що «персонал приблизно раз на три дні щиро чекає оту породіллю, яка з дитиною у животі та грошима у кишені завітає у відділення».
У Рава-Руському пологовому відділенні вагітним жінкам і породіллям надають психологічну і моральну допомогу, дбають про них, як і про новонароджених дітей. Про рівень роботи медперсоналу породілля відгукується зі словами вдячності.
Невелика кількість пологів у Рава-Руській райлікарні, на нашу думку, є провиною депутатів Жовківської районної ради та керівництва Жовківської РДА, які неодноразово робили спроби закрити пологове відділення, постійно недофінансовуючи лікарню.
Таким чином, вважаємо згадану публікацію і слова депутата Львівської обласної ради Богдана Каспера наклепом і вимагаємо спростування наведених у ній «фактів». У іншому випадку, ми будемо змушені звертатися до суду».
У №5 (86) від 24 липня об’єктом для «критики» стала вже міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. У публікації під заголовком «А Рава-Руська в Європі чи в…?» йдеться про те, що вона, починаючи з 2007 року, начебто є… завербованим агентом контррозвідки під позивним «Щука» (!). Крім того, Ірину Верещук звинуватили у тому, що вона «розбила сім’ю молодого офіцера», працюючи юристом Рава-Руської міської ради «підім’яла під себе міського голову, яким на той час була слабовольна жінка» (попередником Ірина Верещук була Алла Сопрун – Авт.) і продажі низки об’єктів за заниженою ціною, грабежі громади, дерибані землі та ще багатьох «злочинах».
У свою чергу, Ірина Верещук також звернулася до «Прикордоння» і прокоментувала появу згаданого матеріалу.
- Нічого спільного з якісною та об’єктивною журналістикою публікації у газеті «Жовківчанка» не мають. Більше того, про саме видання півроку ніхто й не чув, аж тут раптом її номери почали виходити один за одним, при чому з опублікованими у них скандальними матеріалами проти ледь чи не кожного високопосадовця у районі, керівника громади чи установи. Якщо так піде і далі, то зовсім скоро особами, які фігуруватимуть у «журналістських розслідуваннях» «Жовківчанки» і депутатських Богдана Каспера будуть двірники, яких, мабуть, викриють у шпигунстві на користь сепаратистів. Головне, аби об’єктом «викривальних» публікацій не став сам Богдан Каспер.
Мабуть, таку плідну роботу журналістів «Жовківчанки» та депутата Каспера можна пояснити виборами, які наближаються. А для того, щоби вони мали тему для чергового «розслідування», зазначу, що я вже 10 років живу разом з жінкою і жодної сім’ї молодого офіцера не розбивала. Крім того, мене обурює факт того, що як агента контррозвідки мій позивний вказали неправильно. Невже міський голова така некрасива, щоби мати позивний «Щука»?
Зауважимо, у останньому номері газети «Жовківчанка», окрім згаданої публікації про Ірину Верещук, у схожому контексті у інших матеріалах йдеться про голову Жовківської райради Тадея Швая, її депутатів Ярослава Конопку, Антона Харука, Василя Пущинського, Остапа Голінку, голову Жовківського осередку партії «УДАР» Андрія Умрихіна, мешканця Жовкви Михайла Коляду, керівника Рава-Руського спиртового заводу Романа Лянгера, депутата Львівської обласної ради Івана Бокала, колишнього голову Жовківської РДА Володимира Волошина, колищнього голову Асоціації місцевих рад Жовківського району та депутата Жовківської райради Костянтина Орловського, головного лікаря Жовківської центральної районної лікарні Ігоря Шевціва, підприємця Романа Демчину.

Захар Негода,

газета "Прикордоння" №9 (53) від 1 серпня 2014 року

 

Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 1237 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]