Головна » 2013 » Жовтень » 24 » ДЕПУТАТИ ОБРАЛИ СЕКРЕТАРЯ МІСЬКРАДИ. ПОЛІТИЧНА КРИЗА ЗАКІНЧИЛАСЬ? - №8 (42) газети "Прикордоння"
20:13
ДЕПУТАТИ ОБРАЛИ СЕКРЕТАРЯ МІСЬКРАДИ. ПОЛІТИЧНА КРИЗА ЗАКІНЧИЛАСЬ? - №8 (42) газети "Прикордоння"

30 вересня Рава-Руська міська рада отримала нового секретаря. Після більш як двох місяців фактично «вакантної» посади, коли формально її обіймав, але обов’язків секретаря не виконував Любомир Кашуба, після ігнорування сесії депутатською більшістю, після відмови підтримувати «свободівцями» кандидатуру свого депутата на пост секретаря ради, місцеві обранці таки обрали з-поміж себе нового секретаря. Ним став депутат від ВО «Батьківщина» Степан Борис. З 24 присутніх у залі обранців 23 проголосували «за» його кандидатуру, 1 – «проти».
26 вересня розпочалася ХХХІ сесія Рава-Руської міської ради шостого скликання. У присутності журналістів, телекамер, майже три години міський голова та депутати-«свободівці» сварилися одне з одним щодо кандидатури нового секретаря ради. Ірина Верещук на правах міського голови запропонувала голову фракції ВО «Свобода» Миколу Зінька. Однак за два дні до першого засідання сесії прес-служба ВО «Свобода» поширила інформацію, в якій йшлося про те, що її фракція не висуватиме свого кандидата на посаду секретаря ради, оскільки не бачить можливості для конструктивної співпраці з міським головою Іриною Верещук. На думку «свободівців», остання спрямувала всі свої зусилля на дискредитацію націоналістів. У свою чергу, Ірина Верещук заявляла, що на посаді секретаря міської ради Микола Зінько зможе реалізувати свою передвиборчу програму як кандидата на посаду міського голови, а ВО «Свобода» отримає можливість контролювати дії мера, яку звинувачує у різноманітних махінаціях.
Ще до початку сесії стало зрозумілим, що «Свобода» не голосуватиме за Зінька. Попри більшість, яку вони мають у міській раді, на сесії її депутати всіляко опиралися висуненню на посаду секретаря свого представника.
- Ми готові проголосувати за будь-яку кандидатуру, тільки не від фракції «Свобода», - заявив «свободівець» Юрій Горечий.
Зрозуміло, така позиція здивувала і міського голову, і депутатську меншість. Адже, за словами депутата від ВО «Батьківщина» Романа Леськіва, кандидатура Миколи Зінька раніше вже була погоджена всіма політичними силами у раді.
Під час таємного голосування Зінька підтримали 13 депутатів, з щонайменшої необхідної кількості 16, ще 11 проголосували «проти».
- Люди на виборах голосували за партію, яка обіцяла прийти і навести порядок. Равчанам розказують про відповідальність, яку начебто несуть перед громадою, про те, що нібито захищають їхні інтереси. Однак насправді, коли прийшов час братися до роботи, нести відповідальність за свої слова та вчинки, ми бачимо ховання голови у пісок та перекладання вини на когось іншого, - прокоментувала ситуацію із необранням секретаря міської ради Зінька міський голова Ірина Верещук.
Серед причин, через які «Свобода» не пропонувала кандидатуру свого депутата на посаду секретаря Рава-Руської міської ради, окрім офіційної заяви, може бути також побоювання, що долю Кашуби може повторити і його наступник.
- Ми не хочемо, щоб наш секретар сидів у в’язниці, - слова  депутата-«свободівця» Львівської облради, які він сказав у присутності щонайменше п’яти громадян. 

Повний текст читайте у №8 (42) газети "Прикордоння"
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 727 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]