Головна » 2013 » Серпень » 10 » Депутати від ВО «Свобода» не захотіли виділяти земельні ділянки майже півтора сотням громадян + ВІДЕО
15:48
Депутати від ВО «Свобода» не захотіли виділяти земельні ділянки майже півтора сотням громадян + ВІДЕО


Депутати Рава-Руської міської ради від ВО «Свобода» заблокували виділення земельних ділянок на території міста майже півтора сотням громадян. Причиною цього стало начебто нерозглянення заяв профільною депутатською комісією на своєму засіданні всіх заяв громадян.
- Земельні питання, які до цієї сесії депутати підтримували без проблем, на цей раз чомусь стали каменем спотикання, - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – З квітня цього року депутати міської ради поетапно голосували за виділення громадянам земельних ділянок у новорозробленому кварталі, яких загалом є 394. Виділення земельних ділянок під індивідуальну забудову було вирішено робити частинами, аби штучно не створювати ажіотажу серед равчан. Так, наразі вже близько 120 громадян, які написали заяви, на попередніх двох чергових сесіях отримали від депутатів дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Однак на цей раз представники ВО «Свобода» у Рава-Руській міській раді, яких налічується 13 депутатів, відмовилися голосувати за виділення наступним 139 громадянам земельних ділянок.
Відмова «Свободи» голосувати за виділення громадянам земельних ділянок її лідер Микола Зінько пояснив тим, що начебто не всі заяви було розглянуто профільною депутатською комісією. У свою чергу члени останньої на своєму засіданні вирішили винести на розгляд сесії представлені справи громадян щодо виділення їм земельних ділянок у новорозробленому кварталі, не вбачаючи ніяких проблем. Однак представники ВО «Свобода» на сесії не підтримали цього рішення.
- Незрозуміло, чому до цього питань у представників «Свободи» не виникало, за земельні питання голосували не лише вони, а й всі депутати одноголосно,  аж раптом з’явився такий спротив. Люди вже по 2-3 рази переписували заяви, кілька років не можуть отримати земельних ділянок і коли, здавалося, процес нормалізувався, депутати, які декларують відстоювання прав та інтересів громадян, насправді чинять останнім суттєві перешкоди, - розповіла Ірина Верещук.
За словами мера Рави-Руської, протягом місяця депутати повинні були або виділити, або не виділити земельних ділянок. Частина сьома статті 118 Земельного Кодексу України говорить, що підставою відмови у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою може бути невідповідність місця розташування об’єкта вимогам. Тому причина, якою пояснюють депутати від «Свободи» своє небажання голосувати за виділення людям земельних ділянок, на які вони мають права, є абсурдною. Своїм рішенням не голосувати за виділення земельних ділянок вони пішли всупереч українському законодавству. 
Що цікаво, до цього, коли земельні ділянки виділяли  у попередні рази, це не викликало ніяких заперечень чи зауважень з боку «свободівців». Тоді у переліку громадян, яким виділяли землю, були і самі депутати міськради від ВО «Свобода», і члени їхніх родин. Зокрема, сім’я одного такого на одній сесії отримала аж шість земельних ділянок.
- Складається враження, що зараз, коли депутати отримали земельні ділянки на себе, своїх родичів та інших близьких до них осіб, інтереси інших людей їх вже не цікавлять. В іншому випадку, видається, що комусь дісталося мало землі і він вирішив відігратися на інших громадянах, - заявила Ірина Верещук. – Те, що майже 140 людей завдяки групці депутатів однієї політичної сили не отримали земельних ділянок, я розцінюю як плювок в обличчя громади міста.
Додамо, що на початку липня цього року секретаря Рава-Руської міської ради, обраного від ВО «Свобода», було затримано на отриманні хабара у розмірі 1000 тис. доларів США саме за сприяння у виділення земельної ділянки у згаданому новорозробленому кварталі.
Відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо процедури відведення земельних ділянок, порушення посадовою особою встановленого законодавством строку погодження документації із землеустрою тягне за собою накладення штрафу від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів. Тому, підкреслила міський голова Рави-Руської Ірина Верещук, питанням необґрунтованої відмови надати дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянам буде займатися прокуратура.

Категорія: Місто | Переглядів: 1249 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 161 2 »
16.08.2013
16. Святослав Глива (Святослав) [Матеріал]
З переглянутого  відео, активно чи не активно тут важко сказати. А щодо порад не бачу нічого поганого, коли тобі радять люди з більшим досвідом, тим більше що кричать тобі в спину, що ти молодий і нічого ще не знаєш, і твій опонент в даній ситуації має значно більше досвіду. На мою думку, голосує або не голосує депутат Рави, і він відповідає за свої дії, тому що остаточне рішення кожен приймає сам, і згодом за них відповідає перед громадою.

16.08.2013
15. lost [Матеріал]
Наші депутати від "Свободи" не голосували, але чомусь районні їхні колеги були присутніми на сесії і активно щось Зінькові говорили (на відео можна побачити). так хіба це не політика? інородні тіла приїхали до Рави і хочуть керувати нашим містом. як на мене, то саме "зверху" керівництво "Свободи" каже своїм депутатам що в Раві, що і в інших селах та містечках як голосувати чи не голосувати щодо важєливих питань.

16.08.2013
14. Святослав Глива (Святослав) [Матеріал]
На скільки я зрозумів то блокували наші депутати, а не районні. Щодо господарки, то в моєму розумінні це є одна з основних складових Равського потріотизму. Саме про справу по землі мені важко судити, оскільки не знаю усіх деталей, а не рузуміючи деталей висловлювати якісь свої догадки вважаю  не правильно.

16.08.2013
13. lost [Матеріал]
Недоречно. Але якщо нас повинні бути патріотами свого міста незважаючи на район чи область, тоді як пояснити те, що до нас на сесії блокувати виділення земельних ділянок приїхали районні депутати від "Свободи"? В місті требазайматися не політикою, а господаркою. Однак дехто про це забуває

16.08.2013
12. Святослав Глива (Святослав) [Матеріал]
На мою думку ми повинні бути патріотами свого міста перш за все, звичайно в нас люди багато цікавляться політикою, і на це в них є право, але в даному випадку нас не повинна цікавити ситуація в Свободі чи в партії Регіонів в районі, області, чи в партії взагалі.  Тут розглядається питання наших співмешканців, і розглядають люди які були нашими обранцями, а не партією, тому думаю не доречно приписувати сюди комуністів та газету експрес.

15.08.2013
11. Романчук [Матеріал]
Народ, шо ви виправдовуєте тих студентів? Почитайте хоча б Експрес, який пише про брудні гроші "Свободи", співпрацю з комуністами. Пошукайте в неті скільки з неї останнім часом вийшло людей. "Свобода" нічим не відрізняється від Регіонів. Крадуть і ті, і ті. Тому не робіть з них святих.

15.08.2013
10. lost [Матеріал]
Згоден, що коментарів мера тут є більше, але позиція Свободи також показана - не голосували, бо не всі заяви були розглянуті. Може, якби і слова Зінька більше написали, то питань з однобікістю не виникало б.

15.08.2013
9. Святослав Глива (Святослав) [Матеріал]
На скільки я розумію то даний сайт висвітлює життя Равщини, не залежно від політичних вподобань автора?
Якщо це так, тоді тут бачу однобокість, хочу наголосити що це моя особиста думка, якщо це блог, і ми тут читаємо думки автора + факти, тоді я розумію, і погоджуюсь що комент Свободи, це відповідь на дану статтю.

15.08.2013
8. lost [Матеріал]
Святославе, внизу під твоїм коментом є позиція свободи. Ти там баччиш не однобокість? Я так розумію,кожна сторона вислловлює свою думку, тому, логічно, що маиеріали є однобокі

15.08.2013
7. Святослав Глива (Святослав) [Матеріал]
Читаю статтю та коменти , як рядовий равчанин і реально соромно за людей, які пишуть безглузді та образливі вислови і ще й ховаються під незрозумілими ніками.
Якщо комусь не подобається як виглядає керівник осередку ВО "Свобода" майте відвагу, напишіть йому листа, чи скажіть при зустрічі якщо Вас це так турбує.
Не бачу нічого поганого під коментами Бандери, хоча також не розумію чому ховає своє ім'я, люди відстоюють свою позицію і це нормально, принаймі можна побачити думку двох сторін, бо як на мене то стаття написана однобоко.

1-10 11-16
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]