Головна » 2013 » Листопад » 29 » Допоможемо Україні потрапити до Європи - №9 (43) газети "Прикордоння"
17:29
Допоможемо Україні потрапити до Європи - №9 (43) газети "Прикордоння"

Ще невідомо чим закінчаться акції протесту, Євромайдани, які після призупинення урядом євроінтеграції України охопили всю країну, але вже зараз можна стверджувати, що наше місто увійде в історію. Наступного дня після сумнозвісного рішення, у п’ятницю, 22 листопада, громада Рави-Руської заявила про своє бажання підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом окремо від уряду, так як вважає офіційну позицію останнього щодо призупинення євроінтеграції такою, що не відповідає і не відстоює інтереси сіл, селищ та містечок.
Ця новина одразу отримала широкий відголос не лише в Україні, а й у Росії та Європі. Провідні засоби масової інформації, серед яких українські телеканали «24», «5», «Інтер», СТБ, ТРК «Україна», «ZIK», російські – «Россия 24» та «Первый канал» і навіть британський «BBC», не говорячи про інтернет-видання та пресу, зацікавилися заявою, яку міський голова зачитала на віче та яку равчани підтримали. Реакція на неї була різною як серед людей, так і серед журналістів, експертів, політиків. Одні захоплювалися ініціативою равчан, другі з іронією сприйняли подібну заяву, треті звинувачували місцеву владу у самопіарі і навіть сепаратизмі. Ось що писали про це користувачі інтернету.
Олег Єфремов:  «Як стати мешканцем вашого міста? Хочу бути Рава-Русичем! Хочу в Євросоюз!».
Лідія Глива: «Вважаю рішення міської ради та мера Рави-Руської правильним. Вступ навіть одного міста допоможе покращити рівень життя. На даний момент, молодь їде з міста, так як не бачить ніякої перспективи. Ми повинні прагнути кращого і відстоювати свої позиції». 
mazepaHmelnytcky: «Рава-Руська, народ України схиляє перед Вами капелюха, це громадянська мужність та адекватна реакція на антидержавні потуги азірова і Ко на чолі з хамом».
Роман Гарасим: «По-перше - це попахує сепаратизмом, а по-друге, що Раві дасть підписання Угоди про асоціацію? Чи в Раві є підприємства, для яких відкриється новий ринок збуту?».
Микола Порада: «Сепаратизм - розділення на частини, тут же мова йде про деякі економічні преференції для країни чи регіону. Є ж в Україні особливі економічні зони - Славутич, Керч, колись Яворів був і т. д. І в такому випадку про сепаратизм ніхто не говорить. В Раві вже багато чого зроблено з допомогою різних грантів ЄС, з асоціацією співпраця б тільки поглибилась. Хоча ідея з окремим містом дійсно дуже малоймовірна».

Повний текст читайте у №9 (43) газети "Прикордоння"
Категорія: Місто | Переглядів: 615 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]