Головна » 2014 » Січень » 1 » Хто не платитиме податку на прибуток у новому році
15:23
Хто не платитиме податку на прибуток у новому році

Згідно з Податковим кодексом України окремі платники податку на прибуток мають право на податкові канікули з цього податку. 
Так, згідно з підпунктом 154.6 Податкового кодексу України на період з 1 квітня 2011 року до 1 січня 2016 року нульову ставку з податку на прибуток мають право застосовувати платники податку на прибуток, у яких дохід протягом поточного року не перевищує 3 млн. грн., та розмір щомісячної заробітної плати працівників становить не менше подвійної мінімальної зарплати. 
При цьому, такі платники податку на прибуток повинні бути створені або після 1 квітня 2011 року (але не шляхом реорганізації), або раніше за умови, що задекларований річний дохід не перевищував 3 млн. грн. протягом трьох останніх років та середньооблікова чисельність працівників за цей період не перевищувала 20 осіб. 
Пільгу також можуть застосовувати платники податку на прибуток, які до 1 січня 2011 року були платниками єдиного податку, якщо їх дохід за останній календарний рік не перевищив 1 млн. грн. та середньооблікова чисельність працівників становила до 50 осіб. 
Крім вищезазначеного, для застосування нульової ставки існує ряд обмежень за видами діяльності. Так, пільгова ставка не поширюється на суб’єктів господарювання, які здійснюють операції з нерухомістю та валютою, у сфері розваг, на суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності, оптових торговців, торговців дорогоцінними металами, а також суб'єктів, що надають фінансові послуги та послуги для підприємців (бухгалтерські послуги, аудит). 
Тобто, норма призначена насамперед для тих, хто займається роздрібною торгівлею, здійсненням робіт та наданням послуг фізичним особам. 
Головна умова застосування пільгової ставки - виручка повинна бути витрачена на розвиток бізнесу і це має бути відображено у відповідній документації. 
Важливо! Якщо платник податку на прибуток у будь-якому звітному періоді перевищує дозволену межу одного з критеріїв, що надає йому право на застосування нульової ставки, то такий платник податку зобов’язаний оподаткувати прибуток, отриманий у такому звітному періоді, за основною ставкою у загальному порядку. 
Для платників, які подають річну декларацію з податку на прибуток, звітним податковим періодом буде рік. Тобто у разі перевищення таким платником податків зазначених критеріїв, весь річний прибуток слід оподаткувати на загальних умовах, без права на податкові канікули. 

ДПІ у Жовківському районі
Переглядів: 623 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]