Головна » 2014 » Квітень » 2 » Хто стане новим головою райдержадміністрації?
15:16
Хто стане новим головою райдержадміністрації?

У Жовківському районі справжнє протистояння щодо призначення нового голови райдержадміністрації. Майже всі голови місцевих рад разом з великою кількістю підприємців вимагають прозорості у призначенні на цю посаду і висувають на неї місцевого підприємця, равчанина Романа Демчину. Однак, схоже, новий керівник Львівщини Ірини Сех, яка також є ще й народним депутатом від ВО «Свобода», не збирається дослухатися до думки народу і нібито хоче бачити очільником Жовківщини свого однопартійця, Богдана Юрдигу. Він наразі працює заступником голови Жовківської районної ради.

Свою позицію підприємці та сільські голови Жовківщини намагалися пояснити 21 березня голові Львівської облдержадміністрації Ірині Сех. Так, як нам стало відомо з власних джерел, близько 70 осіб їх спочатку зустрілися власне з Богданом Юрдигою. Однак той начебто відмовився сприяти організації зустрічі з Іриною Сех. Тоді підприємці та сільські голови поїхали в облдержадміністрацію, де вимагали зустрічі з керівником області. Зрештою, через деякий час їм вдалося поговорити з Іриною Сех. 
На розмову до неї відправили вісьмох делегатів з підприємців, голів сільрад та воїнів-«афганців». Вони озвучили свою позицію щодо бачення нового голови райдержадміністрації. 
- Сех ми висловили свою думку, сказали, що хочемо, аби новий голова Жовківської РДА був людиною аполітичною, - розповів селищний голова Магерова Микола Сало. – У нас в районі політики забагато, а роботою ніхто не займається. Тож ми вирішили висунути свою кандидатуру на посаду керівника району, місцеву людину, яка розумітиме його проблеми. Тож запропонували підприємця Романа Демчину. Це людина, яка сама себе створила, має талант до керівництва.
За словами Миколи Івановича, підтримали кандидатуру Романа Демчини 37 голів сільських рад Жовківського району, які підписали під відповідним зверненням до голови ОДА, в.о. Президента України та народного депутата Васила Пазиняка. Серед них голови сільських рад у Куликові, Магерові, Кам’яній Горі, Підліссі, Туринці, Боянці, Волі-Висоцькій, Глинську, Добросині. До них приєдналися й місцеві підприємці.
Однак, як повідомили учасники зустрічі з Іриною Сех інтернет-виданню Гал-Інфо, під час переговорів очільниця області зауважила, що кандидат повинен буде нести і політичну відповідальність за район. Отож, не виключено, що район очолить «свободівець».
У свою чергу, запевняння підприємців про те, що вони обирають і відповідатимуть за діяльність свого кандидата Ірину Сех не переконали. Мовляв, за дії голови РДА повинна відповідати певна політична сила.
Головною ж кандидатурою на посаду голови Жовківської РДА від ВО «Свобода» наразі вважають заступника голови Жовківської районної ради Богдана Юрдигу. Однак ні згадані підприємці, ні сільські голови його не підтримують, аргументуючи свою позицію тим, що він, по-перше, не є вихідцем зі Жовківщини, надто молодий (27 років – Авт.) і в нього невеликий досвід роботи на відповідальних посадах.
- На посаду голови РДА хотіли призначити молоду людину, яка не проживає в Жовківському районі, не розуміє, що тут відбувається. І це є не так, як повинно бути. Принцип підходу до районної влади не той, який мав би бути, немає демократії, - зауважив селищний голова Магерова. – У районній раді більше десятка депутатів зі «Свободи», які не мешкають в Жовківському районі. Вони пройшли по партійних списках, поводяться як завойовники і будуть керувати як хочуть. Вони не можуть знати наших проблем.
Зрештою, зустріч з головою Львівської ОДА, як зазначили підприємці та сільські голови, закінчилася практично нічим. Ірина Сех, за їхніми словами, запропонувала, щоб Роман Демчина став першим заступником голови РДА. Однак вони такий варіант відкинули.
А вже через кілька днів, 24 березня, Львівська обласна організація партії «УДАР» оприлюднила перелік своїх кандидатур на посади у Львівській області, які надіслала Ірині Сех. Зокрема, там повідомили про підтримку кандидатур, «запропонованих громадськістю Львівщини» на заміщення посад у місцевих органах влади. Серед них на посаду голови Жовківської РДА є і Роман Демчина.
- Якщо до нашої думки не дослухають, то, думаю, у районі не буде добра та злагодженості у роботі. Натомість триватиме протистояння, яке ні до чого доброго не призведе. Ми хочемо злагоди. Але коли до неї закликають, але ні до кого не дослухаються, то виходить, що це є пустими лозунгами, - зазначив Микола Сало.
Втім, хто б не став зараз головою Жовківської РДА, без відповідних домовленостей з керівниками області і політичних сил він навряд чи зможе втриматися на посаді довго, враховуючи те, що через два місяці вибори Президента. Хоча, за чутками, очільником у найбільш протестних  районах, Городоцькому, Жовківському та Пустомитівському, начебто можна стати за 100 тис. «зелених». При цьому нібито надається річна гарантія перебування на цій посаді.
 
Андрій Бучко, газета "Прикордоння" №4 (48)
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 1136 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]