Головна » 2014 » Лютий » 10 » Мер Рави-Руської: «Окремі депутати районної ради шукають шляхи для отримання вигоди від розподілу бюджетних коштів»
15:03
Мер Рави-Руської: «Окремі депутати районної ради шукають шляхи для отримання вигоди від розподілу бюджетних коштів»

Міський голова Рави-Руської занепокоєна ситуацією, яка склалася з ухваленням бюджету Жовківського району на 2014 рік. Про це вона заявила після того, як 4 лютого депутати Жовківської районної ради не проголосували за проект бюджету району, схвалений фінансовим управління Жовківської РДА та відповідною депутатською комісією районної ради.
- Депутати районної ради, мабуть, чи не вперше вирішили прийняти бюджет району раніше, ніж це зробила Львівська обласна рада. Тому приїхати і спостерігати за його ухваленням зібралося чимало сільських та міських голів Жовківського району, працівники бюджетних установ. Однак, незважаючи на те, що висновки начальника фінансового управління райдержадміністрації, депутатської комісії з питань бюджету райради позитивно оцінили проект бюджету, назвали його збалансованим, частина депутатів райради відмовилася голосувати за цей проект, - розповіла міський голова Рава-Руської Ірина Верещук.
Як пояснила Ірина Верещук, депутатам від ВО «Свобода» у Жовківській райраді їхні побратими-народні депутати та депутати Львівської обласної ради дали вказівку не голосувати за бюджет.
- Як пояснив на сесії заступник голови райради і представник ВО «Свобода» Богдан Юрдига, їхні депутати не будуть голосувати за прийняття бюджету, так як їм прийшла вказівка від так званих «старших побратимів». Відповідно, «свободівці» не проголосували за бюджет і його не було прийнято, - додала Ірина Верещук.
Міський голова Рави-Руської переконана, що неприйняття бюджету Жовківською районною радою, попри позитивні висновки фінуправління та депутатської комісії, є вигідним саме представникам політичної сили, які не голосували за бюджет.
- Для чого було вносити у порядок денний питання бюджету, за яке голосувати не збиралися? Можливо, це пов’язано з тим, що представники певної політичної сили мають свої плани щодо того кому, на які потреби і скільки надати коштів? Хоча все виглядає набагато простіше – вони шукають шляхи для отримання вигоди від розподілу бюджетних грошей, - поділилася думками Верещук.
За словами Ірини Верещук, коли під час обговорення питання бюджету у залі слово просили представники місцевих громад, сільські та міські голови, депутати райради відмовилися надати їм слово для висловлення своїх думок з приводу бюджету.
Ірина Верещук також додала, що на черговій сесії Жовківської райради, яка відбудеться 12 лютого, проект бюджету може суттєво відрізнятися від того, який був раніше схвалений фінуправлінням і депутатською комісією. Якщо так станеться та інтереси місцевих рад не будуть враховані, то, за її словами, міста та села не будуть приймати бюджети на місцях.

Переглядів: 711 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]