Головна » 2014 » Червень » 10 » Мешканці Рави-Руської білбордом закликають владу змінитися
11:46
Мешканці Рави-Руської білбордом закликають владу змінитися

У Раві-Руській встановили білборд із закликом до влади почути людей.

Про це повідомляє прес-служба Рава-Руської міської ради.

Так, при виїзді з міста по вул. 1-го Листопада на рекламному щиті встановили зображення, на якому міститься напис: «Владо, ми змінились! А ти? Почуй свій народ».

Поруч із написами вміщено фото учасників Євромайдану, а також з мітингу проти призначення нового голови Жовківської РДА без проведення люстрації, яке відбулося у квітні цього року. На третьому фото показано як працівники Рава-Руського спиртового заводу відмовляються допускати на територію підприємства виконувача обов’язків директора, якого також було призначено без згоди трудового колективу і без врахування його думки.

- Поява такого білборду не є випадковою. Людям набридло, що їх не чули усі 23 роки Незалежності і не чують досі, навіть незважаючи на ті трагічні події, які нещодавно відбулися на Майдані, - зазначила міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – Смерті людей стерли ту межу страху перед владою, яка існувала у нашому суспільстві багато років. Люди перестали боятися, вони відчули, що без принципової позиції, яка дуже часто нагадує ледь не найрадикальнішу, добитися справедливості чи навіть просто бути почутими владою у них не вийде.

Додамо, на початку квітня майже всі сільські та міські голови, підприємці, воїни-ветерани Афганістану,  мешканці Жовківського району пікетували Жовківську РДА з вимогою дослухатися до їхньої думки щодо призначення її нового голови. Люди вимагали провести люстрацію кандидатів на цю посаду, висунули свого, якому вони довіряють і якого підтримують. Свої вимоги вони направили голові Львівської ОДА, народним депутатам, в. о. Президента. Однак попри це керівником району призначили 28-річного представника ВО «Свобода», якого громада району не підтримує.

Подібна ситуація виникла на Рава-Руському спиртовому заводі у квітні – травні цього року. Тоді попереднього керівника без жодної причини звільнили від займаної посади, незважаючи на те, що він користувався авторитетом і підтримкою трудового колективу підприємства. Його працівники відмовилися допускати на територію заводу нового виконувача обов’язків. Вони заблокували прохідну і вимагали від керівництва ДП «Укрспирт», якому підпорядковується Рава-Руський спиртзавод, поновити на посаді директора попереднього керівника.

 

Категорія: Місто | Переглядів: 762 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]