Головна » 2011 » Грудень » 29 » Міст через річку Рата на автодорозі Рава-Руська - Великі Мости в аварійному стані
23:48
Міст через річку Рата на автодорозі Рава-Руська - Великі Мости в аварійному стані

Мешканці Сокальського та Жовківського району скаржаться на аварійний стан мосту через річку Рата на трасі Великі Мости – Рава-Руська. Про це вчора під час сесії облради повідомила депутат від політичної партії "Фронт Змін" Ганна Костюк.

«Дана дорога з’єднує митний перехід "Рава-Руська – Хребене" на кордоні із Республікою Польща, із містом Червоноград, щоденно понад 3 тисячі чоловік їздять громадським транспортом на роботу через цей міст, також проїжджає значна кількість транзитного вантажного автотранспорту", - йдеться у запиті Ганни Костюк. 

За її словами, поганий стан даної автодороги вже давно загальновідомий і скарги на такий стан доріг стали звичними для багатьох чиновників та працівників "Облавтодору". Однак капітальний ремонт дороги не проводився вже понад 10 років. Тому деякі ділянки дороги вже повністю знищені, зокрема у с. Двірці, с. Волиця Жовківського району, що призводить до підвищення аварійності на дорозі. 

Окремою проблемою є автомобільний міст через річку Рата, що знаходиться на перетині згаданої автодороги з трасою Львів-Ковель в межах м. Великі Мости. З часу його побудови у середині 80-х років минулого століття його не ремонтували і міст давно знаходиться в аварійному стані. Його вихід з ладу повністю паралізує рух на ділянці дороги Великі Мости - Рава-Руська. Реально стан мосту та під’їздних шляхів є не просто аварійним, він - катастрофічний. На мосту не тільки відсутнє дорожнє покриття, а розпочався процес руйнації несучих конструкцій мосту (місцями виступає металева арматура, що є основою плит перекриття).

Депутат звернулася до керівництва ЛОДА, ЛОР та служби автомобільних доріг із вимогою здійснити передачу автомобільного моста через річку Рата у м. Великі Мости на баланс "Облавтодору" та передбачити в обласному бюджет на 2012 рік кошти на фінансування ремонтних робіт щодо відновлення даного моста та капітального ремонту дороги "Рава-Руська - Великі Мости".

Категорія: Місто | Переглядів: 1020 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]