Головна » 2013 » Серпень » 21 » НЕВІДОМІ ЗНИЩИЛИ ПАМ'ЯТНИК УПА В РАВІ-РУСЬКІЙ
19:03
НЕВІДОМІ ЗНИЩИЛИ ПАМ'ЯТНИК УПА В РАВІ-РУСЬКІЙ

У Раві-Руській невідомі знищили пам’ятник Українській Повстанській Армії. Подія сталася вночі з 19 на 20 серпня.
Пам’ятник у вигляді жінки, яка розриває кайдани на руках, був відкритий у 2008 році. Вандали знищили половину скульптури, відірвавши у неї голову. Пам’ятник був розміщений у парку, що прилягає до будівлі Рава-Руської міської ради, за кілька метрів від самої установи.
- Подібні дії до пам’ятників у нашому місті сталися вперше, - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – На території міста розташовуються пам’ятники не лише УПА, а й безліч інших, серед яких – жертвам Голодомору та сталінським репресіям, Українським Січовим Стрільцям, радянським воїнам, загиблим в роки Другої Світової війни при обороні міста, меморіал французьким військовополоненим, які у часи війни були знищені у концтаборі «Шталаг 325». Однак до цього наруги над якимось з них не було.
У міській раді припускають, що знищення пам’ятника УПА могло бути спланованованим.
- Враховуючи останні події зі знищення невідомими пам’ятників українським героям на території інших населених пунктів Західної України, не виключено, що і у Раві-Руській подібне знищення було вчинено з певних мотивів. Крім того, відірвану від скульптури голову з цинізмом було поставлено на постамент наче вандали хотіли цим щось довести.
Наразі міський голова Рави-Руської Ірина Верещук звернулася до міліції із заявою про знищення пам’ятника УПА. На місці події вже працює слідча група правоохоронців.

Категорія: Місто | Переглядів: 673 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]