Головна » 2013 » Травень » 12 » Перший фестиваль писанки відбувся у будинку творчості
23:40
Перший фестиваль писанки відбувся у будинку творчості

У Раві-Руській, напередодні Великодня, відбувся перший міський фестиваль писанки «Писанкові візерунки». Участь у ньому взяли представники освітніх та культурних закладів, підприємств, міської та районної влади, а також місцевого відділу Державної прикордонної служби України.
Організатор невеликого фестивалю – Рава-Руський міський будинок дитячої та юнацької творчості. 
«Ми вирішили започаткувати такий передвеликодній захід аби равчани відчули, що наближається одне із найбільших християнських свят у році, - зазначила директор Рава-Руського міського будинку творчості Любов Товарянська. – Останні тижні повсюди ведеться активна підготовка як у місті, так і в кожного вдома. У метушні із передсвятковими толоками та іншими турботами вкрай важливо знайти час для відпочинку, особливо, морального. Тому ми сподівалися, що фестиваль стане невеликою розрядкою для тих, хто візьме в ньому участь».
Програма фестивалю передбачала проведення майстер-класу від знавця писанкарства, керівника одного з гуртків Рава-Руського міського будинку дитячої та юнацької творчості Ігоря Чобота. Його учасники, директори місцевих шкіл, вчителі, завідувачі дошкільних навчальних закладів, бібліотекарі, інші представники культурної сфери міста, керівництво рава-руських шпалопросочувального та спиртового заводів, заступник начальника відділу ДПСУ «Рава-Руська», заступник начальника управління освіти, молоді та спорту Жовківської райдержадміністрації, а також мер Рави-Руської власноруч взялися розписувати писанки.
«Чесно кажучи, тримала писачок у руках вперше, - поділилася враженнями міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – Спочатку руки тремтіли, було страшно, що не вдасться розмалювати яйце, що воно розіб’ється. Однак це заняття виявилося досить цікавим, в усіх учасників очі аж світилися від азарту, з яким вони творили свої писанки. Думаю, такий фестиваль напередодні Великодня багатьом нагадав про те, це свято має велике значення в житті кожного християнина, якими унікальними є українські традиції».
Паралельно із розписуванням писанок у залі будинку творчості відбувалася виставка писанок, створених його гуртківцями в рамках проведення «Тижня писанки», та конкурс «Малюнок на асфальті», участь у якому взяли дошкільнята.
Цьогорічний фестиваль писанки «Писанкові візерунки» у Раві-Руській було присвячено десятирічній мешканці міста Тетяні Герасименко У неї рак крові. Їй необхідна термінова пересадка кісткового мозку. Операція коштує 170 тисяч євро. Учасники фестивалю створили писанку-копилку, в яку зробили благодійні пожертви на лікування юної равчанки і висловили сподівання, що дівчинку вдасться врятувати силами небайдужих людей.

Андрій Бучко

МФО 325796 ЗКПО 09325703 Ф-я Львів ОУ АТ «Ощадбанк»
р/р 373909203004 ТВ БВ №1001310211

Герасименко Ольга Василівна
Призначення платежу:
Збори коштів для лікування
дитини Герасименко Тетяни Андріївни

Категорія: Місто | Переглядів: 1113 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]