Головна » 2013 » Березень » 27 » Працівники Рава-Руської районної лікарні вважають, що влада уже почала процес ліквідації їх медзакладу
23:14
Працівники Рава-Руської районної лікарні вважають, що влада уже почала процес ліквідації їх медзакладу

Головний лікар Жовківської центральної районної лікарні Ігор Шевців у офіційному листі до міського голови Рава-Руської міської ради запевняє, що персонал пральні та працівники бухгалтерії Рава-Руської районної лікарні гарантовано будуть працевлаштовані на рівноцінну роботу.
Такою була відповідь на лист міського голови Рави-Руської Ірини Верещук у зв’язку з інформацією про закриття Рава-Руської районної лікарні, яку на початку березня поширили ЗМІ, інформує кореспондент Андрій Бучко.
У ньому мер міста також просила обґрунтувати рішення, за яким пральня у лікарні Рави-Руської повинна бути ліквідована, а бухгалтерія – централізована.
У відповіді Ігор Шевців вказує, що, згідно з розрахунком, економія коштів у зв’язку з закриттям пральні у 2013 році, враховуючи витрати на воду, електроенергію, миючі засоби, заробітну платню персоналу, становитимуть 130 тис. грн. на рік. Водночас вказано, що прання у професійній пральні обходилось би «десь у 35 тис. грн.».
«Обґрунтування не витримує ніякої критики, - говорить Ірина Верещук. – Виходить, що у професійній пральні витрат на воду, електроенергію, миючі засоби та зарплаті її персоналу не буде? Крім того, тут ще й з’являються додаткові витрати, пов’язані з транспортування білизни до пральні і назад, до лікарні. Складається враження, що ось ця начебто «економія» у розмірі 95 тис. грн., самі цифри, які наводять у листі, взяті зі стелі, адже додатків до нього із розрахунком, зазначенням фірми, що займатиметься пранням, прейскуранту на послуги, завірених печаткою, нам не надіслали. Та й цифри «десь 35 тис. грн.», як зазначено у листі, таку думку яскраво підтверджують».
Щодо закриття бухгалтерії Рава-Руської райлікарні, то, як вказано у листі, воно «на даному етапі відкладається у зв’язку з перебуванням головного лікаря Рава-Руської РЛ на лікарняному листку».
«Очевидно, що головний лікар лікарні, яку хочуть закрити, буде почуватися недобре, оскільки він несе персональну відповідальність за лікарню, її працівників та хворих, - зауважує мер Рави-Руської. – І від того, що начебто у Жовкві чекають на його вихід на роботу, аби продовжити процес зі знищення медичного закладу, сумніваюся, що він почуватиметься краще».
У випадку із закриттям бухгалтерії, економія мала би становити 115 тис. грн. у 2013 році. Водночас обґрунтування доцільності такого рішення є ще менш зрозумілим, аніж у випадку з пральнею. У економію коштів входить… економія на доїзді до казначейства у м. Жовква. У дужках також зазначено «економія бензину». Також згадується про зменшення навантаження на бухгалтерів у зв’язку з переходом бухгалтерії на комп’ютерний облік. Крім того, з об’єднанням з бухгалтерією Жовківської ЦРЛ начебто оптимізується подання фінансової звітності та інформацій по району.
«Звісно, замість того, аби надати лікарні доступ до мережі Інтернет, щоби не витрачає кошти на доїзд до казначейства, а надсилати всю звітність у електронній формі, вигідніше буде закрити бухгалтерію. Тоді її працівники, яких начебто влаштують на роботу до центральної районної лікарні, не будуть витрачати коштів на доїзд на роботу до Жовкви, а це – понад 30 км, і назад додому», – відзначає Ірина Верещук.
Натомість у Раві-Руській місцева влада, мешканці міста та працівники лікарні переконані, що ліквідація пральні та централізація бухгалтерії – перший крок до закриття районної лікарні у місті загалом. Однак у жовківських РДА та ЦРЛ цю інформацію неодноразово спростовували.

Вголос

Категорія: Медицина | Переглядів: 756 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]