Головна » 2013 » Серпень » 14 » ПРИМХИ "СВОБОДИ": РАДА - БЕЗ СЕКРЕТАРЯ, ЛЮДИ - БЕЗ ЗЕМЛІ - №6 (40) газети "Прикордоння"
01:28
ПРИМХИ "СВОБОДИ": РАДА - БЕЗ СЕКРЕТАРЯ, ЛЮДИ - БЕЗ ЗЕМЛІ - №6 (40) газети "Прикордоння"

Не встиг стихнути скандал довкола затримання на хабарі секретаря міської ради Любомира Кашуба, який брав гроші за сприяння виділення земельної ділянки у новозбудованому кварталі забудови по вул. Лісній, як його вже колишня партія, ВО «Свобода», долучилася до появи нових. І, як не дивно, серед них є і ті, які стосуються виділення земельних ділянок у згаданому кварталі.
Як показує практика, у цьому скликанні депутатів Рава-Руської міської ради скандали пов'язані із найбільшою депутатською фракцією – ВО «Свобода» (згадаймо хоча б першу сесію, коли її представники відмовилися брати у ній участь). З трьох спроб провести сесії після випадку з секретарем ради (див. №5 (39) кожна увінчалася скандалом. Щоразу в центрі опинялися представники «Свободи» на чолі з їхнім лідером і кандидатом на посаду нового секретаря Миколою Зіньком . Якщо до цього часу розбіжності, суперечки між депутатами та міським головою вдавалося вирішувати не публічно, а на сесії, як правило, вони зводилися до обміну думками і кінцевим прийняттям рішень, то з відсутністю Любомира Кашуби, складається враження, міська рада втратила ланку у ланцюгу порозуміння між Іриною Верещук та «Свободою». Як показує ситуація, саме Кашуба був мозковим центром, ідейним натхенником та дипломатом у «свободівців». А зараз цю роль безуспішно намагається виконувати Микола Зінько. 
Спочатку, 30 липня, депутати від ВО «Свобода» у повному складі проігнорували позачергову сесію Рава-Руської міської ради. На ній, на вимогу суду, Любомира Кашубу повинні були відсторонити від обов’язків секретаря ради.  (див. ст. 2). Як результат, у сесійній залі зібралися 13 з необхідної мінімальної кількості 16 депутатів. Міський голова у їх присутності зателефонувала до лідера «свободівців» Зінька, однак той, як виявилося, перебував у Львові і не зміг пояснити причини, через які його однопартійці не були на сесії. 

Повну версію читайте у №6 (40) газети "Прикордоння"
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 806 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]