Головна » 2013 » Жовтень » 10 » Рава-Руська має намір співпрацювати з боснійським містом Прієдором
10:00
Рава-Руська має намір співпрацювати з боснійським містом Прієдором

Нещодавно Раву-Руську відвідала делегація з Боснії та Герцеговини. До її складу увійшли члени Українського Товариства «Козак», яке об'єднує етнічних українців з двох боснійских міст – Прієдора та Тернополя.
- Наше Товариство було створено у 2002 році, - розповіла голова Українського Товариства «Козак» Ольга Караїца. – Його метою є збереження культури та традицій українського народу. До Товариства належать етнічні українці, які в силу різних обставин опинилися і проживають на території Боснії та Герцоговини.
Метою приїзду представників Товариства «Козак» було зйомки документального фільми «Українське коріння», головним героєм якого є етнічний українець, який все життя прожив на території Боснії та Герцеговини, який у пошуках домівки своїх пращурів та теперішніх родичів відвідав Україну. Учасники делегації відвідали Раву-Руську, села Річки та Потелич, де ознайомилися з їхніми памятками архітектури. 
- Приїзд у наше місто делегації від українського товариства «Козак» став незабутньою подією для нашого невеликого містечка, - розповіла міський голова Рави-руської Ірина Верещук. – Ми з цікавістю слухали їх розповіді про історію та культуру Боснії та Герцеговини. Наші гості на своєму прикладі показали силу безмежної відданості традиціям, силу родинних вуз та любові. Завдяки їх візиту у Раву-Руську жителі нашого міста почали проявляти зацікавлення до історії, культури, традицій, мистецтва Боснії та Герцеговини. Нам цікаво все, що пов'язано з народом цієї держави і ми хочемо якомога більше дізнатися про країну, жителі якої так свято шанують родинні зв'язки, бережуть традиції та є зразком для наслідування.
Крім зйомок фільму, етнічні українці Боснії також мали на меті налагодили культурні зв’язки з українцями в Україні. Так, міський голова Рави-Руської заявили про наміри підписати угоду про співпрацю та договір про партнерство з містом Прієдор. З відповідним листом вона звернулася до голови міста Марко Павіча.
За словами Ірини Верещук, співпраця між Равою-Руською та Прієдором сприятливо позначиться на розвитку ринкових відносин, знань, і надасть позитивний вплив на мікроклімат в обох громадах.

Категорія: Місто | Переглядів: 637 | Додав: Admin | Теги: Українське товариство Козак, Боснія і Герцеговина, Тернополь, Рава-Руська, Прієдор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]