Головна » 2014 » Лютий » 14 » Рава-Руська міська рада вимагає від голови районної ради документально підтвердити або спростувати закиди на її адресу
20:00
Рава-Руська міська рада вимагає від голови районної ради документально підтвердити або спростувати закиди на її адресу

12 лютого на другому пленарному засіданні 30-ї позачергової сесії Жовківської районної ради шостого демократичного скликання, депутат від фракції ВО «Свобода» Петро Климчук публічно заявив, що у Рава-Руській міській раді працює два прес-секретарі, два землевпорядники, юристи. Ці слова було сказано під час репліки щодо прийнятого бюджету Жовківського району на 2014 рік. Мовляв, освіту району недофінансовують на 3 млн. грн., в той час як Рава-Руській міській раді виділяють 1,5 млн. грн. дотаційних коштів.
На цей закид повідомляємо, що у Рава-Руській міській раді працює один прес-секретар, один землевпорядник, один юрист, які працюють на підставі трудової угоди з вересня-жовтня 2013 року. Також в міській раді працює один юрист-держслужбовець.
Повідомляємо, що у Рава-Руській міській раді, відповідно до Типового штату апарату міський рад, їх виконавчих комітетів, немає заступника голови міської ради. Загалом у Рава-Руській міській раді працює 7 державних службовців, в той час, як згаданим документом передбачено від 8 до 11.
Крім того, зазначаємо, що протягом більш як півроку у 2013 році у Рава-Руській міській раді не було працівника, який працював на посаді землевпорядника. 
Це дало змогу зекономити бюджетні кошти на утримання апарату управління Рава-Руської міської. 
У 2013 році у бюджеті Рава-Руської було затверджено 1 млн. 69 тис. 200 грн. на утримання апарату управління Рава-Руської міської ради. З внесеними згодом змінами ця сума зменшилася до 903 тис. 378 грн. Касові видатки протягом минулого року зі змінами склали 867 тис. 857 грн. 89 коп. Тобто, 35 тис. 520 грн. протягом 2013 року склала економія бюджету, враховуючи зміни, які було протягом року були в нього внесені.
На заробітну плату працівникам Рава-Руської міської ради у бюджеті на 2013 рік було закладено 919 тис. грн. Згодом до бюджету були прийняті зміни і ця сума була зменшена до 772 тис. 600 грн. Касові видатки на заробітні плати склали 771 тис. 956 грн. 63 коп.
Таким чином, економія бюджету на утримання апарату управління Рава-Руської міської ради у 2013 році склала 201 тис. 343 грн. до початкового плану, затвердженого на 2013 рік. Відповідно, економія на заробітній платі працівникам Рава-Руської міської ради склала 147 тис. 44 грн. 
На згаданому засіданні сесії районної ради її голова Тадей Швай заявив про начебто незаконне отримання прес-секретарем Рава-Руської міської ради заробітної плати внаслідок укладення незаконної трудової угоди.
На цю заяву повідомляємо, що у грудні 2013 року перевірка Державної фінансової інспекції не виявила порушень з укладання трудових договорів у Рава-Руській міській раді.
Враховуючи викладене, вимагаємо від голови Жовківської районної ради Тадея Швая на підтвердження своїх слів про те, що у Рава-Руській міській раді працівники, з яким укладено трудову угоду, незаконно отримують заробітну плату повідомити, на підставі чого він зробив такі висновки.
Також вимагаємо від голови фракції «Свобода» у Жовківській районній раді Костянтина Орловського повідомити, на якій підставі представник цієї фракції Петро Климчук заявив, що у Рава-Руській міській раді працюють двоє прес-секретарів та двоє землевпорядників.
У іншому випадку Рава-Руська міська рада вимагає публічного спростування слів голови Жовківської районної ради та голови фракції ВО «Свобода» у Жовківській районній раді на найближчому засіданні сесії Жовківської районної ради.
Додамо, що із запитами на інформацію щодо згаданих питань ніхто з депутатів чи керівництва Жовківської районної ради до Рава-Руської міської ради не звертався.

Переглядів: 804 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]