Головна » 2014 » Березень » 31 » Рава-Руська та Томашів-Любельський реалізовують спільний проект
15:36
Рава-Руська та Томашів-Любельський реалізовують спільний проект

Рава-Руська та польський Томашів-Любельський реалізовують спільний проект «Барви Розточчя», який фінансується Європейським Союзом у рамках «Програми Транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2007-2013».

 - У лютому ми разом з бурмістром Томашова-Любельського підписали угоду про участь у спільному проекті, - розповіла міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. – Вона розрахована на 8 місяців, до жовтня, однак є надзвичайно важливою для нас і для поляків, адже дасть можливість поглибити, в першу чергу, культурну співпрацю між обома громадами.
У рамках проекту «Барви Розточчя» представники обох громад з дводенними візитами двічі побувають в гостях одне у одного. Під час перебування вони візьмуть участь у святкових концертах, заходах, майстер-класах, під час яких навчатимуть народних танців, промислів та вірувань. Також учасники матимуть змогу ознайомитися з пам’ятками архітектури на теренах польського та українського Розточчя.
- Такий проект допоможе усунути бар’єри у сприйнятті культури одне одного як поляками, так і українцями. Крім того, він дасть поштовх для популяризації обох міст, - зазначила Ірина Верещук.
Під час реалізації проекту буде підготовлено спільний для Томашова та Рави невеликий путівник, який міститиме короткі історичні відомості про обидва міста, а також про пам’ятки на їх теренах та околицях. Він буде українською, польською та англійською мовами.
Загалом, на реалізацію проекту «Барви Розточчя» передбачено майже 40 тис. євро, якими розпоряджається місто-лідер проекту, тобто, Томашів-Любельський. 
 
Тарас Левко, газета "Прикордоння" №4 (48)
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 1004 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]