Головна » 2013 » Вересень » 13 » Рава-Руська відсвяткувала 558-річчя! + ВІДЕО
20:10
Рава-Руська відсвяткувала 558-річчя! + ВІДЕО

8 вересня Рава-Руська святкувала День міста. Цього року їй виповнилося 558 років. Участь в урочистостях разом з громадою та місцевою владою взяла низка запрошених гостей, серед яких народний депутат України Василь Пазиняк, почесний посол Франції у Львові Данило Ярема, депутат Львівської обласної ради Іван Горун, представник Асоціації міст України Василь Абаімов, міські голови Комарно, Новояворівська, Пустомитів, війт гміни Любича-Крулєвська (Польща), начальник відділу Державної прикордонної служби «Рава-Руська», представники «Спілки ветеранів Афганістану» Жовківського району.
Гості та учасники Дня міста перед урочистостями пройшли у святковій колоні від міської ради Рави-Руської до площі Вічевої, де і відбувалися святкування.
- Наше містечко, як і кожна жінка, з роками стає красивішим, мудрішим, воно квітне. Рава-Руська – це стратегічно місто, адже саме з нього починається Україна. Від того, як воно виглядає, який тут добробут, складається враження про Україну в цілому. Тому бажаю равчанам працювати на благо міста, народжувати та ростити дітей, які будуть повертатися назад до Рави та примножувати її славу, - зазначила у вітальному слові міський голова Рави-Руської Ірина Верещук. 
Зі словами привітання виступив виконавчий директор Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Абаімов:
- Територіальна громада є основною нашої держави. Коли приїжджаєш до Рави-Руської, бачиш, що вона тут є єдиним цілим. 
Василь Абаімов також висловив слова-вітання від імені 40 міст Львівської області та зачитав привітання президента Асоціації міст України Юрія Вілкула.



Серед гостей на урочистостях перебував і почесний консул Франції у Львові Данило Ярема:
- Франція пам’ятає і знає про Раву-Руську: тут розташовується меморіал загиблим французьким військовополоненим у роки Другої світової війни. Французи приємно здивовані, перебуваючи у Раві-Руській, наскільки толерантно та шанобливо його жителі віддають шану полеглим, - подякував почесний консул мешканцям міста.
З нагоди Дня міста цього року вперше було нагороджено сім’ї активних равчан. Так, міський голова Ірина Верещук нагородила родини мешканців Рави-Руської у номінаціях «Найактивніші батьки», «Найкраща туристична сім’я», «Найкраща співоча сім’я», «Найкраща читаюча сім’я», «Найкраща сім’я підприємців», «Кращий меценат міста».
З нагоди Дня міста, від імені «Спілки ветеранів Афганістану», за вагомий вклад у розбудову Державного кордону Україну та за підтримку ветеранського руху міського голову Рави-Руської нагородили ювілейною медаллю «95 років прикордонним військам».
Святкова частина Дня Рави-Руської передбачала виступ творчих дитячих, учнівських та дорослих колективів міста. На центральні площі також було проведено виставку робіт учнів місцевих гуртків, відбувався розіграш святкової лотереї.
Серед запрошених виконаців на святі міста у Раві-Руській виступив заслужений артист України, відомий скрипаль Олег Кульчицький, гурти «Дзвони сонця» та «Мері». Закінчилися урочистості п’ятихвилинним святковим феєрверком.

ФОТОРЕПОРТАЖ ОЧІКУЙТЕ ЗГОДОМ

Категорія: Місто | Переглядів: 813 | Додав: Admin | Теги: День міста 2013 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]