Головна » 2014 » Березень » 17 » рда хотіла притягнути до відповідальності мера рави за євроінтеграційні заяви
12:44
рда хотіла притягнути до відповідальності мера рави за євроінтеграційні заяви

Нагадаємо, 22 листопада минулого року у місті відбулося віче, на якому громада Рави-Руської вирішила звернутися до Європейського Союзу з проханням підписати з нею угоду про асоціацію. Це стало результатом незгоди з офіційною позицією уряду України, який призупинив євро інтеграційний процес країни. Звернення равчан набуло широкого розголосу не лише в Україні, а й закордоном. У ньому вони вказали, що рішення Кабміну не відповідає інтересам та не відстоює прав територіальних громад.
25 листопада Жовківська райдержадміністрація звернулася до прокуратури з листом, у якому просила надати оцінку дій міського голови, яка підписала звернення громади Рави-Руської
Прокуратура вважає, що викладені у зверненні твердження не містять публічних закликів до насильницької змінили чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, вчинення дій, що мають на меті зміну меж території або державного кордону України. Відповідно, звернення до ЄС з проханням підписати з Равою-Руською угоду про асоціацію не містить ознак кримінального правопорушення.

газета "Прикордоння" №3 (47) від 7 березня 2014 року.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 700 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]