Головна » 2013 » Лютий » 25 » Що чекає на школу-інтернат? - №2 (36) газети "Прикордоння"
22:52
Що чекає на школу-інтернат? - №2 (36) газети "Прикордоння"

З початком нового року серед равчан почали поширюватися чутки про начебто закриття місцевої школи-інтернату. Головним джерелом такої інформації стали батьки учнів, що навчаються в закладі.
За словами вчителів, до них почали телефонувати батьки, які були стурбованими можливим закриттям навчальної установи. Мовляв, до них телефонують зі служби у справах дітей міської ради і повідомляють про те, що їхні діти у закладі більше навчатися не будуть, а саму школу-інтернат закриють.
- До нас телефонувати батьки дітей та вимагали пояснити ситуацію щодо закриття школи, - розповідає заступник директора школи-інтернату з навчально-виховної роботи Ольга Бучко. –  Однак ні адміністрація школи, ні, тим паче, педагоги про нічого подібного навіть не чули.
За словами адміністрації школи-інтернату, у закладі навчаються діти, які потребують соціальної допомоги для здобуття загальної середньої освіти.
- У нас навчаються не лише діти-сироти та напівсироти, а також діти з багатодітних, малозабезпечених та неповних сімей, діти-інваліди та діти, які потребують інтенсивної педагогічної корекції, - розповіла заступник директора. – Таких дітей у школі навчається 332.
У школі-інтернаті говорять, що зі всіх їхніх учнів цікавість з боку спеціаліста у справах дітей викликали лише ті, батьки яких проживають у Раві-Руській. Таких у школі-інтернаті налічується 164. Вчителі підозрюють, що така цікавість є невипадковою і в майбутньому школу хочуть позбавити місцевих дітей.
- Якби не було прикро, але діти, які потребують соціальної допомоги, є не лише у віддалених селах, а й у нашому місті, - підкреслила Ольга Бучко.
Крім того, у листі до міського голови Рави-Руської педагогічні працівники школи-інтернату нагадали, що законодавство надає батькам право віддати свою дитину на навчання в ту школу, у якій, на їхній погляд, дитині буде найкомфортніше.
Вони також говорять про те, що не розуміють, на якій підставі спеціаліст служби у справах дітей Олена Галуха здійснює збір персональних даних про батьків.
- Жодного документа, у якому було б обґрунтовано збір інформації, ми не бачили, - продовжує Ольга Бучко. – Про якісь дії нас ніхто не інформував.

Повний текст читайте у №2 (36) газети "Прикордоння" від лютого 2013 року.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 1013 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
27.02.2013
2. До читатча [Матеріал]
Подібного роду інформація отримується шляхом офіційного листування, а не в телефонному режимі.Слово до діла не пришиєш...
Ну так, давайте закриємо школу-інернат і будемо мати ще щось на подобі медсанбату і військової частини, коли все розвалено, люди не мають роботи. можливо, працівнику соцслужби дали усну вказівку написати такі необєктивні характеристики на учнів, взамін на якісь особисті преференції? Отримувати їх, наприклад, у парковій зоні в центрі міста земельну ділянку за копійки в оренду під ведення бізнесу - це не вигода перебування на посаді у міській раді? чи начебто контролювати як складаються іспити у школі, де навчаються її діти (в тому ж класі, де вони здаються екзамени), то це не зловживання посадою шляхом створення психологічного тиску?
Нехай автор коментаря поцікавиться безпосередньо у батьків чи вчителів, скільки дітей митників навчаєшться у школі. Мабуть, буде дуже здивований, якщо виявиться, що жодного. А взагалі, соціальний статус батьків - не основний критерій. Є ще критерій стану здоров'я, відповідно до якого обласна медична комісія визначає доцільність навчання таких дітей у закладі подібного типу. А заступник не визначає статусу учнів - на це є соціальний працівник, який "тісно" співпрацює з працівником міської ради. Тому, перш ніж таке писати, потрібно бодай елементарно знати ситуацію.

27.02.2013
1. читач [Матеріал]
Особливо соц.захисту потребують діти директорів підприємств, митників, підприємців і таких з164 дітей Равчан більшість. А відомості про учнів (з адресами) подала дирекція школи в управління освіти згідно доручення Львівської ОДА. А коли заступник вдає що нічого не знає про це. то чи відповідає вона займаній посаді? Чи може має власний інтерес?Щодо дій працівника служби у справах дітей то вони повністю в межах Закону і посадових обов'язків. До речі рік перебування дитини в школі-інтернаті коштує бюджету району 27 тис.грн. То може далі будемо спонсорувати "найбідніших".

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]