Головна » 2013 » Січень » 17 » "Щоб співати в церковному хорі недостатньо мати гарний голос". - №1 (35) газети "Прикордоння"
17:16
"Щоб співати в церковному хорі недостатньо мати гарний голос". - №1 (35) газети "Прикордоння"

Минулого року церковному хору церкви св. Юра виповнилося 20 років (див. «Прикордоння» №4 (29) від квітня-травня 2012 року). Про особливості роботи з його учасниками, його організацію, особливості розповів керівник Микола Солтис.

- Миколо Олексійовичу, у церковному хорі, яким Ви керуєте, є люди різного віку. Ще 10 років тому серед його учасників було дуже мало молоді. Яка, на Вашу думку, причина того, що зараз її стало набагато більше?
- Свого часу, коли мені пропонували очолити хор, постійно з’являлися певні перешкоди різного характеру, які не дозволяли цього зробити. Керівник хору – це відповідальна посада, яка вимагає багато часу. Потрібно, насамперед, самому підготуватися, розписати поголосники, проводити репетиції. І, звичайно, кожної неділі і у свята бути у церкві.  Але ж життя непередбачуване й інколи виникає потреба вирішити інші питання у цей день. Отець Іван (Іваничко – Авт.), кілька разів пропонував мені керівництво хором. Я був впевнений, що у роботі з хором дам собі раду, чи так само буде у роботі з людьми – не знав. Саме це мене стримувало. У хорі співають різні люди і за характером, і за освітою, і за віком. До кожного необхідно знайти підхід. Я боявся, що візьму на себе таку відповідальність, а чи виправдаю довіру?

Детальніше чиайте у №1 (35) газети "Прикордоння", яку ви можете знайти у книгарні "Берег" та на Малому ринку міста.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 980 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]