Головна » 2014 » Травень » 17 » Стартував VIII Міжнародний українсько-польський велопробіг
15:09
Стартував VIII Міжнародний українсько-польський велопробіг

17 травня у Раві-Руській стартував VIII міжнародний велопробіг «Шляхами Розточчя».

Захід відбувається з метою ознайомлення мешканців українського та польського прикордоння з природними та архітектурними пам’ятками найближчих до кордону населених пунктів.

Маршрут велопробігу складається з двох ділянок. У суботу, 17 травня, його українські та польські учасники зустрілися на кордоні у ПП «Рава-Руська – Гребенне». Звідти вони попрямували до Рави-Руської, Старого Села, Монастирка, Заглини та Потелича.

У неділю, 18 травня, велолюбителі відвідають польські міста та села – Любичу-Крулєвська, Демби, Потоки, Горай, Домброву, Межиглоди-Любицькі, Богуші, Монастир, Гуту-Любицьку, Князі.

- Ми раді ввосьме вітати наших польських друзів в Україні у рамках велопробігу. Сподіваємося, що небо над українською землею завжди буде спокійним і ніщо, жодна ситуація в країні, не завадить нам разом пізнавати історію, культуру, знайомитися з архітектурою обох країн, налагоджувати зв’язки між обома громадами - привітала учасників велопробігу міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.

- Сподіваюся, що вже зовсім скоро кордону, який ми змушені перетинати для проведення велопробігу, не буде і ми вільно подорожувати обома країнами, - зазначив війт гміни Любича-Крулєвська Томаш Лещинський.

Цього року участь у велопробігу взяли близько 250 учасників: 150 з Польщі та 100 - з України. У порівнянні, минулого року їх загальна кількість складала близько 170 осіб.

Категорія: Спорт | Переглядів: 784 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]