Головна » 2013 » Липень » 30 » "Свобода" виправдовується за прогуляну сесію
22:34
"Свобода" виправдовується за прогуляну сесію

На думку лідера рава-руських "свободівців", депутата міської ради Миколи Зінька, який разом зі своїми однопартійцями не проігнорували позачергову сесію Рава-Руської міської ради, на якій мали усунути секретаря ради від виконання ним обов'зяків, позачергову сесію було скликано із порушенням регламенту міської ради та законодавства. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода» інтернет-виданням "Вголос" та Гал-Інфо.
За словами голови фракції, міський голова Рави-Руської Ірина Верещук порушила законодавство та регламент ради, терміново скликавши сесію 30 липня, при цьому депутатів належно не поінформували про скликання сесії, а також не надали проектів рішень. «Звичайно, сесія, скликана з порушенням законодавства і регламенту міської ради, не може вважатися легітимною, тому фракція ВО «Свобода» не взяла в ній участі», - зазначив Микола Зінько.
За його словами, фракція не буде відбілювати свого колишнього однопартійця Любомира Кашубу, котрого рішенням політради ВО «Свобода» було виключено з лав партії. «Однак це не означає, що ми погодимося на порушення регламенту та законодавства і братимемо участь в нелегітимній сесії. Тим більше, що на ній депутатам належить ухвалити важливі рішення», - наголошує свободівець.
Водночас, як вдалося спостерігати, у вівторок міський голова Ірина Верещук, під час "сесії, що не відбулася", у присутності 13 депутатів Рава-Руської міської ради здійснила телефонний дзвінок до Миколи Зінька. Під час телефонної розмови останній підтвердив, що дійсно знав про проведення сесії, але не зміг пояснити, чому його депутати не прийшли на засідання. Також він зазначив, що перебуває у Львові, підтвердивши, що напередодні його було повідомлено про проведення сесії.
Додамо, що протягом більш як 2,5 років чергові сесії міської ради, в т. ч. і позачергові, як от така, в якій депутати виступили про прийняття Закону Про засади державної мовної політики у липні 2012 року, скликалися за 1-2 дні до дня їх проведення.
Категорія: Місто | Переглядів: 747 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]