Головна » 2014 » Червень » 4 » Творчий концерт музичної школи: під відкритим небом і з великою кількістю випускників
12:06
Творчий концерт музичної школи: під відкритим небом і з великою кількістю випускників
18 травня відбувся традиційний звітний концерт Рава-Руської дитячої музичної школи. 
Цього року захід відбувався під відкритим небом.
- У зв’язку з проведенням позачергових виборів президента нам довелося змінити місце проведення нашого дійства, - розповів директор Рава-Руської дитячої музичної школи Валерій Самбульський. – У Народному домі, на сцені якого у нас відбулися підсумкові звітні концерти, цього разу розмістилася дільнична виборча комісія. 
Через проведенням виборів вперше травневий звітний концерт відбувався під відкритим небом на подвір’ї музичної школи. Однак, за словами його організаторів, це жодним чином не вплинуло на якість виступів.
 - Все пройшло легко, невимушено. Глядачі отримали більшу свободу – могли стояти, сидіти чи навіть ходити. Тим більше, що й погода сприяла успішному проведенню концерту, – додав Валерій Самбульський. 
Цього разу участь у звітному концерті взяли чи не усі колективи музичної школи. Серед них були лауреат І премії Всеукраїнського телевізійного фестивалю «Львівська фортуна», хор учнів молодших класів, хор старших класів, два оркестри, ансамблі бандуристів, ударників, баяністів-акордеоністів, піаністів, вокалістів, естрадний. Крім того, гостем творчого концерту музичної школи стала колишня її випускниця, а нині  - студентка Дрогобицького державного музичного училища ім. В.Барвінського.
Лауреатам, переможцям і учасникам всеукраїнських та міжнародних конкурсів було вручено грошові премії, дипломи і грамоти. 
- Нагород було настільки багато, що якби ми вручали їх кожному учневі особисто, то на це витратили б понад годину часу, - з усмішкою зазначив директор. – Тому ми «пачками» вручали їх керівникам, які потім віддали дітям, - пожартував Валерій Богданович.
Невід’ємною частиною звітного концерту музичної школи стала виставка робіт учнів художнього відділу. Не в останню чергу саме завдяки художньому відділу у музичній школі цього року найбільша кількість випускників за останній час – близько 45.
- У новому навчальному році та й у майбутньому хотілося б, щоб ті ансамблі, які нещодавно зародилися, закріпилися на тому рівні, якого зараз досягнули. Це найважче, але і дуже важливо – не здавати позицій, - підсумував Валерій Самбульський.
 
Михайло Мартин,
газета "Прикордоння" №6 (50) від 26 травня 2014 року
Категорія: Освіта | Переглядів: 737 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]