Головна » 2014 » Серпень » 17 » У дитсадку на 70% реалізовано проект зі заміни опалення
23:18
У дитсадку на 70% реалізовано проект зі заміни опалення

У дошкільному навчальному закладі №3 Рави-Руської «Орлятко» продовжуються роботи  з реконструкції системи опалення.

- Станом на сьогодні проект реалізовано на 70%, - розповіла його координатор Наталія Басай. – Вже замінено внутрішню систему опалення на сучасну,  встановлено тепловий насос шведської фірми «Nibe», яка є лідером продажів геотермального опалювального обладнання у Європі.
За словами координаторів, проведено буріння 9 з 12 геотермальних свердловин для теплового  насосу. Для підігрівання у закритому контурі рідини, що циркулює, використовуються змонтовані у свердловину пластмасові труби. На нижньому кінці вони надійно з’єднані між собою і теплоносій проходить спершу вниз, до забою, а потім піднімається вгору, до устя, нагрівається по дорозі та віддає отримане тепло у теплонасосі. Для покращення теплообміну порожнину свердловини із змонтованим у ній контуром або заливають спеціальними розчинами, або замивають глинами.
- Особливістю (і одночасно складністю) при бурінні таких свердловин є вимога повної ізоляції усіх горизонтів підземних вод, оскільки перетікання вод у нижчий горизонт є його забрудненням, а потрапляння у підземні води теплоносія може призвести до дуже серйозних екологічних наслідків, - додала Наталія Басай.
Завершення реалізації проекту, за її словами, планується у першій половині серпня.
Нагадаємо, реконструкція системи опалення у дошкільному навчальному закладі №3 відбувається у рамках реалізації другої фази міжнародного проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ). По його завершенні у дитячому садку буде реконструйовано автономне опалення і встановлено сучасний тепловий насос, який використовуватиме  тепло ґрунту.
 
Тарас Левко,
газета "Прикордоння" №9 (53) від 1 серпня 2014 року
 
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 724 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]