Головна » 2010 » Листопад » 27 » У Львові страйкують звільнені митники
13:36
У Львові страйкують звільнені митники

У Львові близько 20 звільнених працівників митних постів в Мостиськах, Краковці та Раві Руській протестують проти наказу про їх звільнення.

За словами Сергія Коваля, що до вчора був начальником відділу митного оформлення №2 митного поста "Мостиська", звільнення митників відбулося незаконно.

Він наголосив, що у так званих контрабандних схемах, про які вчора повідомляло керівництво Держмитслужби, порушень процедури з боку митників не було. За його словами, комісія з перевірки довільно тлумачить законодавство.

За його словами, автомобілі, які начебто перетнули український кордон з товаром, насправді через митний кордон не проходили взагалі. Розходження в даних польської та української сторін пояснюється не діяльністю контрабандних схем, а іншими причинами, зокрема, тим, що "йшлося про процедуру відшкодування ПДВ".

Сергій Коваль наголосив, що готовий нести навіть кримінальну відповідальність, якщо порушення будуть виявлені, однак переконаний у тому, що діяв відповідно до чинного законодавства. Також Сергій Коваль зазначив, що митна служба Республіки Польща сама займається відмиванням. "Подріблення партій відбувається на очах польських митників. Воно не відбувається на території митного поста "Шегині". Це я вам гарантую", - запевнив Сергій Коваль.

Таким чином Сергій Коваль повідомив, що звільнені працівники трьох митних пунктів пропуску мають намір звертатися з оскарженням наказу Держмитслужби до Генпрокуратури України та Президента України Віктора Януковича. Також вони вимагатимуть поновлення на своїх посадах у судовому порядку.

Окрім того, звільнені працівники митниці також мають намір вимагати притягнення до відповідальності членів комісії з перевірки, яка виявила порушення і проведення службового розслідування щодо власних дій.

Щодо позиції начальників пропускних пунктів "Краковець", "Рава Руська", "Шегині", котрим згідно з наказом Держмитслужби висловлено лише догану, то вона, зазначили учасники пікету, їм не відома.

Наприкінці учасники пікету висловили припущення, що перевірка Держмитслужби, її результати та наступне звільнення працівників відбувається в межах "зачистки" західного регіону України і створення видимості боротьби з корупцією "певними посадовими особами, які мають депутатський мандат і не здають його впродовж значного терміну".

Нагадаємо, 25 листопада на прес-конференції в адміністративному приміщенні Львівської митниці заступник голови Держмитслужби Степан Дериволков повідомив, що за результатами перевірки діяльності митного контролю у чотирьох пунктах пропуску Львівської області буде звільнено 55 працівників митної служби.

ZAXID.net

Категорія: Митниця | Переглядів: 1019 | Додав: Admin | Теги: митниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
24.12.2010
1. бувший [Матеріал]
прийшов і ваш час звільнити місця
які продали
так що співчуваю вам
але нічим не можу допомогти
бо ви самі створювали для них умови за яких ще довго митна служба буде працювати в цьому режимі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]