Головна » 2011 » Травень » 30 » У Раві "Карпати" відкрили філію футбольної школи
09:30
У Раві "Карпати" відкрили філію футбольної школи

у Раві-Руській на базі новозбудованого спортивного комплексу стадіону «Локомотив» відбулося урочисте відкриття філії СДЮШОР ФК «Карпати» під гаслом «Відродження славних футбольних традицій міста!»

Відкриття першої філії СДЮШОР ФК «Карпати» стало справжнім святом для мешканців Рави-Руської, міста, яке має славні футбольні традиції. Ще зовсім недавно ФК «Рава» не без успіхів грав у другій лізі чемпіонату України та брав участь у розіграші Кубка країни. Саме у кубкових поєдинках місцеві вболівальники мали нагоду наживо спостерігати за протистояннями «Рави» проти донецького «Шахтаря», дніпропетровського «Дніпра», сімферопольської «Таврії»… Однак в останні роки через низку проблем футбол у Раві-Руській почав занепадати і, як наслідок, ФК «Рава» зник навіть з футбольної карти Львівщини.

Однак у Раві-Руській знайшлися люди, які вирішили повернути місту футбол, причому вирішили зробити акцент на розвиток в першу чергу дитячого футболу, причому робити це на професійному рівні. Саме з цієї причини трохи більше як рік тому вони звернулися до ФК «Карпати» з пропозицією відкрити у Раві-Руській філію СДЮШОР провідного футбольного клубу Західної України.

Втім, одна справа загорітися ідеєю і зовсім інша – втілити її в життя. Однак міська влада та бізнесмени Рави-Руської на ділі довели, що у них слова не розходяться зі справами. За підтримки ФК «Карпати» було наведено лад на місцевому стадіоні «Локомотив», а найголовніше – споруджено штучне поле останнього покоління, на якому тепер діти з Рави-Руської та навколишніх сіл у будь-яку пору року зможуть вчитися футболу. І робитимуть вони це під керівництвом таких досвідчених тренерів, як Микола Дударенко і Юрій Дубровний, до яких вже найближчим часом долучиться ще один фахівець. Перші тренування на новому полі відбудуться вже найближчим часом, адже відбір у групи початкового навчання вже розпочався. До речі, директор СДЮШОР «Карпати» Богдан Цап зазначив, що серед тих, хто вже пройшов відбір, він особисто вже побачив кілька по-справжньому талановитих хлопчаків. Воно й не дивно, адже Галичина в усі часи була багатою на футбольні таланти.

У святі урочистого відкриття філії СДЮШОР ФК «Карпати» у Раві-Руській взяли участь міський голова Ірина Верещук, голова Жовківської райради Тадей Швай, голова Жовківської райадміністрації Володимир Волошин. Приїхали й гості зі столиці та з-за кордону – перший заступник Голови Державної служби молоді та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Сергій Глущенко та представник ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіє Мокуо (Японія). З подарунками (футбольними м’ячами) приїхав до Рави-Руської й начальник управління з питань фізичної культури і спорту Львівської облдержадміністрації Юрій Майборода, а також депутат Львівської обласної ради Іван Бокало. А святі отці Роман та Іван привітали і окропили святою водою всіх присутніх та газон нового футбольного поля.

Звісно, взяла участь у святі й солідна делегація ФК «Карпати»: генеральний директор клубу Ігор Дедишин, легендарний нападник «зелено-білих», а нині спортивний директор Степан Юрчишин, директор клубної СДЮШОР Богдан Цап, головний тренер «Карпат» Олег Кононов та гравці команди Андрій Тлумак і Артем Федецький. Саме двоє останніх під Гімн України і підняли на початку свята синьо-жовтий прапор. Окрім того, Тлумак і Федецький разом з гравцями команди U-14 СДЮШОР «Карпати» взяли участь у першому символічному матчі на новому полі. До речі, 14-річні вихованці карпатівської школи (тренер – Василь Леськів) минулої суботи, обігравши своїх однолітків з ФК «Львів» з переконливим рахунком 3:0, достроково, за три тури до завершення групового етапу змагань, гарантували собі участь у фінальному турнірі першості Дитячо-юнацької футбольної ліги України.

Окрім футболу в програмі свята був і невеличкий концерт. Свої пісні глядачам дарувало вокальне тріо «Барви». А закінчилося свято ще одним футбольним матчем, в якому зустрілися команди ветеранів «Карпат» та «Рави». У складі «зелено-білих» глядачі та майбутні учні філії СДЮШОР ФК «Карпати» мали нагоду наживо побачити нев’янучу з роками майстерність таких знаних футболістів, як Богдан Стронціцький, Роман Толочко, Володимир Різник, Андрій Покладок, Володимир Вільчинський, Любомир Вовчук, Ярослав Гринишин, Анатолій Цибрій… Хочеться вірити, що справжні зірки футболу з’являться за кілька років і в філії карпатівської клубної школи у Раві-Руській.

Олег Кононов:

- Без розвитку дитячого футболу нічого не вийде. Ні хорошої команди, ні правильної клубної системи. Сьогодні історичний день насамперед для «Карпат» і Рава-Руської. Адже футболісти, які будуть тут виховуватись, будуть бачити до чого йти, чого прагнути. В таких містечках дуже важко пробитись в хорошу команду, тому це надзвичайно важливо. Тут ми відкриваємо для талантів дорогу.

- Як вам сьогоднішня гра Федецького та Тлумака?

- Я невдоволений їхньою грою. Дуже багато браку (сміється).

- Не захочете після цього матчу поставити Андрія в напад?

- Крім того, що Андрій сьогодні грав форвардом, він ще й виконував роль судді (сміється). Загалом же, якщо брати гру ногами, я вважаю Андрія кращим воротарем чемпіонату України у цьому компоненті.

- Ви вперше в Рава-Руській? Чи часто будете сюди навідуватись?

- Звичайно, тепер я приїжджатиму сюди, аби приглядатися до футболістів. Цілком можливо, що скоро ми сюди приїдемо усією основною командою.

Андрій Тлумак:

- Це, звичайно, дуже добре, що сьогодні організували таке свято. Зробили прекрасне покриття та поле. Я думаю, для дітей це піде тільки на користь. Тим паче, львівські футболісти грають в багатьох командах України. Їх дуже багато. Загалом, Львівщина виховує хороших гравців. Тут талановиті діти. Якщо вони будуть мати такі хороші поля, м’ячі та умови для праці, то думаю, таких талантів буде ще більше.

- Ти сьогодні зіграв в нападі за одну з дитячих команд. Як почувався у новому амплуа?

- Це для мене не вперше. Я іноді з друзями граю для задоволення.

- Проти тебе грав Артем Федецький…

- Так. Він завжди хоче в мене виграти, але завжди програє (сміється).

Артем Федецький:

- Здорово, що побудували таке поле для дітей. Я пам’ятаю, коли лише починав грати у футбол, про такі умови можна було лише мріяти. Зараз є усе: м’ячі, поле, висококваліфіковані тренери. Від них багато в чому залежатиме розвиток майбутніх футболістів. Наприклад, Володимир Єзерський розпочинав свою кар’єру неподалік, у Жовкві.

- Граючи сьогодні за одну з дитячих команд, склалося враження, що ти цілком серйозно був налаштований на боротьбу, ледь у підкати не йшов…

- Коли берешся за якусь справу, то треба її робити до кінця. Грати впівсили - це не про мене. Незважаючи, чи ти одягнений по-святковому чи у тренувальній формі.

- Андрій Тлумак сказав, що ти в нього ніколи не можеш виграти. Це справді так?

- Ну, він трохи перебільшує. Так, в нас з Андрієм завжди принципові протистояння. Але буває, що я виграю, буває нічия, а інколи перемагає він. Хто програє, той злиться, але стискає зуби і чекає наступного тренування, аби взяти реванш. Але його команда сьогодні забила тричі, коли Андрій стояв у офсайді. Так не чесно (сміється).

 

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Категорія: Спорт | Переглядів: 1344 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]