Головна » 2014 » Травень » 9 » У Раві посадили дерева з малої батьківщини Тараса Шевченка
10:09
У Раві посадили дерева з малої батьківщини Тараса Шевченка

9 квітня у Раві-Руській, з нагоди 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка, було посаджено дуб та липу, які привезли з малої Батьківщини Кобзаря – села Моринців Черкаської області.

Працівники Рава-Руського держлісгоспу та Рава-Руської міської ради посадили дерева у парку ім. Тараса Шевченка – біля підніжжя гори, на якій встановлено пам’ятник поетові.
- У Моринцях є трьохсотлітній дуб, під яким сидів Тарас Шевченко, писав перші твори. З нього зібрано жолуді, з яких вирощено посадковий матеріал. Ми звернулися до колег з Черкаської області і вони передали нам 18 саджанців від цього дуба, а також 5 саджанців липи, - розповів головний лісничий ДП «Рава-Руське лісове господарство» Михайло Музика, який був одним з ініціаторів проведення такої акції. – Половина з них зі самого  села Моринців, решта – з передмістя, що належало поміщикові Енгельгардту, у якого служив Шевченко.
Окрім Рави-Руської, кілька дубів було посаджено у Волиці на території місцевої школи та могилі січових стрільців, Кунині, а також на Яворівщині.
Лісівники розповіли, що, посадивши дерева з малої Батьківщини Шевченка, таким чином, хотіли вшанувати його пам’ять і щоб про це залишилася певна згадка. Однак ростимуть вони досить довго. 
- Вік рубки дуба звичайного, який ми посадили, близько ста років. Крім того, перших кілька років після висадки він майже не росте. Те, якими темпами це буде відбуватися, залежить від природних умов, клімату, ґрунту, - розповів начальник відділу лісового господарства ДП «Рава-Руський держлісгосп» Андрій Волянюк.
Незважаючи на те, що дерева ростимуть досить довго, лісівники говорять, що садили їх, у першу чергу, для майбутніх поколінь равчан. Тому вже вони милуватимуться всією їхньою красою.
 
Тарас Левко, газета "Прикордоння" №5 (49) від 18 квітня 2014 року
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 657 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]