Головна » 2014 » Серпень » 27 » У Раві-Руській «списують» директорів державних підприємств
21:45
У Раві-Руській «списують» директорів державних підприємств

 

27 серпня, працівники Рава-Руського лісгоспу пікетували Жовківську райадміністрацію через те, що директора підприємства, Андрія Савченка, який пропрацював 25 років, звільняють. Працівники раніше вже просили продовжити з ним контракт. Для досягнення позитивного результату навіть перекривали міжнародну трасу, проте марно.

Загалом контракт з директором лісгоспу закінчується в жовтні, а колектив ще минулого місяця написав заяву до управління та Жовківської райради, аби Андрія Савченка залишили на посаді. За словами міського голови м. Рава-Руська Ірини Верещук, «голова райдержадміністрації повідомив, що дасть таке погодження, тільки коли управління лісового господарства надішле позитивний відгук, рецензію чи рекомендацію. Таку рекомендацію надіслали, але голова райдержадміністрації Богдан Юрдига не взяв її до уваги».

Тож у п’ятницю, 22 серпня, прийшов наказ на звільнення Андрія Савченка, хоча того ж дня, за словами працівників підприємства, очільник району пообіцяв залишити директора на посаді. Сам Юрдига розповів, що в один день до нього прийшли два листи: один – аби директора залишити на посаді, інший – щоб звільнити, бо на це є підстави.

«Була проведена перевірка, яка виявила фінансові порушення, що, на думку державного лісового агентства, завдало шкоду підприємству та державі», – додав голова Жовківської райадміністрації.

Своєю чергою Ірина Верещук зазначила: «Нам відомо, що від пана Андрія (Савченка, – ред.)вимагали багато грошей… за погодження контракту. Він відмовився це робити…». Уже цього четверга, 28 серпня, у конфлікт пообіцяв втрутитись та розібратись очільник області – Юрій Турянський.

Водночас у тій же Раві-Руській працівники шпалозаводу не впустили на робоче місце нового директора. Додамо, на шпалопросочувальному заводі з попереднім директором також не продовжили контракту. Тож увесь колектив, понад 100 людей, просто закрили в’їзд на завод. Новий директор, Богдан Перцович, розповів: «Я приїхав сюди не з розрухою… я з позитивом, хочу розвивати цей завод, впроваджувати нові технології, нове виробництво». Тож новоспечений директор поїхав додому.

Додамо, що в Раві-Руській є три державні підприємства – спиртзавод, лісгосп та шпалозавод. На всіх трьох за останній місяць вирішили змінити директорів.

ЗАХІД.нет

Категорія: Місто | Переглядів: 690 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]