Головна » 2013 » Вересень » 3 » У РАВІ ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ ГРОМАДЯН. НЕ ОБІЙШЛОСЯ БЕЗ СКАНДАЛУ + ВІДЕО
15:51
У РАВІ ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ ГРОМАДЯН. НЕ ОБІЙШЛОСЯ БЕЗ СКАНДАЛУ + ВІДЕО

У Раві-Руській на Львівщині пройшли народні слухання щодо розподілу земельних наділів, на які уже роками безрезультатно в черзі стоять півтори сотні містян.
Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.
Зокрема, депутати місцевої ради, більшість з яких – представники ВО «Свободи» – повідомили, що на останній сесії ще 9 серпня залишили питання без уваги через проблеми із документами, мовляв, мають сумніви щодо заяв. Натомість міський голова Ірина Верещук стверджує: собі міські обранці повділяли по 5 і більше ділянок.
Під час слухань Ірина Верещук навіть перелічила родичів одного зі свободівців, які отримали ділянки в одному з кварталів міста.
«Я зачитую: Смут Степан Степанович, Смут Микола Степанович, Смут Володимир Володимирович, Смут Уляна Володимирівна, Смут Ярина Андріївна, Смут Наталя Анатолівна», – виголосила міський голова.
Сам депутат Микола Смут виправдовував ситуацію тим, що наділи його родина отримала ще за минулої каденції. Його ж партійні побратими заявили: брали землю, бо живуть по п’ятеро в одній хаті. А відповідні рішення справді приймалися давно.
«Початкові рішення давалися ще попередніми скликанням депутатами. Тобто ще до нашого приходу в міську раду», – зауважив депутат Рава-Руської міської ради від фракції ВО «Свобода» Юрій Горечий.
Та міський голова доводить: рішення на землю для депутатів приймали вже за цієї каденції, але будівництва на своїх землях не почав ніхто.
«Навіщо брати аж по 9 земельних ділянок? Продавати? От так от, люди добрі, не дадуть вам взяти землю, а потім і купуватимете її ж в обранців», – не вгамовувалася Ірина Верещук.
На сесії 9 серпня свободівці не голосували за надання земель місцевим мешканцям. Равчани жаліються: роками не можуть дочекатися бодай однієї ділянки. «Я нікому не заглядаю у кишені, ні хто скільки взяв земельних ділянок не рахую, але хочу зрозуміти суть відмови для мене особисто», – обурюється місцева жителька Світлана Дужа.
Свободівці кажуть: не встигли ознайомитися зі всіма заявами на землю. Коли ж почали розглядати документи, виявили низку порушень. Зокрема, 35 заявників не мають стосунку до Рави-Руської. Тож вирішили спершу розібратися з документами.
Урешті вирішили – запросити равчан на наступну сесію, коли будуть розглядати земельні питання.
Зазначимо, що це вже не перший земельний скандал у Раві-Руській, у якому задіяні представники ВО «Свобода». У липні на хабарі впіймали секретаря місцевої ради, свободівця Любомира Кашубу, який брав гроші за сприяння у виділенні землі. Раніше погорів на хабарі і секретар Винниківської міської ради, свободівець Ігор Мойсеєнко.

ZIK
Категорія: Місто | Переглядів: 759 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]