Головна » 2014 » Грудень » 12 » У Раві запустили дві сучасних котельні на альтернативному паливі
22:59
У Раві запустили дві сучасних котельні на альтернативному паливі

 

В Рава Руській запуситили котельню на біопаливі. Звичайною тирсою тут вже опалюють кілька корпусів місцевого ліцею.

«Сировина поступає місцева, якої є достатньо. На даний момент передостатньо. Навіть цей рік ми не можемо переробити маленької тої трьох кілометровохї зони тих лісів», – розповів заступник начальника ТОВ «Рава-Руська теплостанція» Олександр Окалінський.

А це фото старої котельні, яка працювала на вугіллі. Роками у приміщенні ліцею де навчається близько тисячі вихованців стовпчик термометра не піднімався вище 10 градусів. Нині ж жартують педагоги, спека. Приватний інвестор вклав у цей проект понад два з половиною мільйони гривень. За 5-7 років сподіваються вийти на нуль.

«Місто реально не газифіковано, альтернативи немає. Нас знайшов мер міста», – каже головний інвестор Максим Козицький.

Мер міста має наполеонівські плани щодо використання твердого палива. Каже, вугілля то вчорашній день і з політичних, і з технологічних причин. Тож потужності цієї котельні розвиватимуть.

«Навіть цих котлів, які є сьогодні достатньо, щоб опалювати інші об’єкти. Але є можливість доставити і інші котли, які зможуть опалювати пів Рава Рукської. Плюс це є житловий комплекс і наші приватні житлові будинки також», – каже міський голова Рави-Руської Ірина Верещук.

Тим паче, що такі екопроекти нарешті підтримує держава.

«Зараз є розуміння і в Кабінеті Міністрів. Бо чого до сьогоднішного дня не розвивалися такі проекти. Була проблема з тарифами по газу відшкодовувалися тим, хто виробляв теплову енергію, а хто виробляв на альтернативному не відшкодовували», – розповів голова постійної комісії ЛОР з питань палива та енергетики Тарас Федак.

А це ще один енергоощадний проект, який вдалося реалізувати у Рава-Руській спільно з Євросоюзом. Відтепер і місцевий дитячий садочок позбувся вугільної голки. Теплові помпи економлять до 80% коштів на опаленні та водопостачанні. Прикордонне містечко у якому проживає близько 10 тисяч населення до сьогодні єдине в області не газифіковане.

ZAXID.net

Категорія: Місто | Переглядів: 2455 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]