Головна » 2014 » Травень » 23 » Вдалий початок сезону від Рави
23:25
Вдалий початок сезону від Рави

Волею календаря два стартові матчі команда з Рави грала в рідних стінах. В першому турі проти Городжева, а вже в другому проти одного з лідерів змагань Синькович. Перший ж «виїзд» був до минулорічного чемпіона Зубейків.  В порівнянні з минулим сезоном команда не зазнала дуже великих змін, хоча не можна сказати, що їх немає. Тож давайте подивимось на склад команди, який і буде захищати честь міста в районних змаганнях.

 Отже, розпочнемо з воротарської позиції її міцно за собою застовпив Старчак і потрібно відмітити, що в перших трьох турах його гра викликає лише схильні відгуки. Його дублерами будуть голкіпери молодіжної команди Рудкевич  та Прибула, але їх майстерність ще довго потрібно шліфувати в першості серед молодіжних колективів. На позиції центральних захисників Ігор Фурса та Михайло Винницкий, а в випадку травми чи дискваліфікації їх безболісно може замінити досвідчений Ярослав Старчак, який, за звичай, діє в зліва. Фланги захисту «закривають» Ярослав Старчак та Володимир Стельмах. Якщо досвідчений Старчак перші тури відіграв, так сказати, на своєму рівні, то Володимир приємно здивував, і надійно в захисті, і підключається до атак, до речі в матчі з Городжевом віддав дві гольові передачі, і немає непотрібних карточок за надто жорстку гру, чим відверто він грішив в попередньому сезоні. На заміну їм можуть вийти Мар’ян Заблоцкий та Віталій Чорний, хоча останній досить не погано виглядає серед гравців середньої ланки.

В так званій опорній зоні поруч з Чорним  з’явився новачок Чапля. По перших матчах до його гри питань не виникає, і в відборі добре, і пас віддати може. Тож його поява в команда явне підсиленн. Конкуренцію їм складе Назар Бойко, який не погано відіграв проти Синьковичів, заробивши пенальті, та створивши цілу низку небезпечних моментів. Також на позиції центрального півзахисника, в молодіжній команді досить не погано виглядає Григорій Занько, і віриться, що вже скоро він «голосно постукає» в першу команду.

Атакувальна ланка команди в передсезонних кубках викликала чи не найбільше питань. Крайні нападники Зінько та Вівроцький виглядали дуже блідо, а центрального нападаючого взагалі не було. Але, як показали перші тури, це, все таки була лише підготовка до сезону, що засвідчили велика кількість голів в перших турах. На вістрі нападу швидше за все діятиме ще один новачок Дацишин, його  гра викликає цілий ряд запитань, але грає він напористо і забити гол вміє, що продемонстрував в матчах першого та третього турів відзначився дублями. В парі з ним гратиме Степан Щигол, який діє більш з глибини поля. Конкуренцію йому складатимуть Іван Заблоцький, котрий після операції тільки почав тренування, та Кіщук, який є хоч талановитим та далеко не стабільним гравцем. Також голосно стукає в двері основної команди молодий нападник Богуш, котрий просто ідеально відіграв матч проти Зубуйків.

Тепер перейдемо до безпосередньо матчів. Склад Рави в першому турі проти Городжева був наступним: Старчак В (Рудкевич, 83), Фурса, Стельмах, З інько (К) (Богуш, 74), Чапля, Старчак Я.(Заблоцкий І.72), Заблоцький М. (Бойко, 46),Чорний,  Щигол, Вівроцький, Дацишин (Кіщук, 72). Проти Синьковичів Роман Самчук виставив наступних виконавців: Старчак В., Вінницький,Фурса, Стельмах, З інько (Заблоцький І. 60), Чапля, Старчак Я., (Заблоцький М. 79), Бойко (Кобринець, 83), Щигол, Вівроцький, Дацишин (Богуш, 80).

Матч проти Городжева розпочався з атак гостей і вже на першій хвилині гри вони створили над небезпечний момент. Після передачі з глибини поля нападник вийшов на «побачення» зі голкіпером, але останній зіграв надійно  и забрав м’яча з-під ноги суперника. Відповідь Рави була миттєвою. Прохід по флангу Вівроцкого замкнув Щигол.1:0. Гості здавалось би і не помітили пропущеного гола і продовжували атакувати. Небезпечні моменти виникали раз за разом, переважно через помилки центральних захисників. Але в цей день явний кураж вхопив воротар равчан. Здавалось переломний момент гри наступив на 31 хвилині гри коли  за другу жовту картку  вилучили з поля Чорного. Гості ще з більшим запалом ринулись на ворота Старчака і … пропустили гол від Дацишина, який в контр атаці переграв голкіпер. Коли рахунок став 2:0 гравці Городжева здавалось змирились з поразкою і отримали в свої ворота ще шість голів. Один в першому  таймі від Щигола і в другому від Бойка, Зінька, Дацишина, і двічі Вівроцького. На останніх хвилинах команда дещо розслабилась і пропустила три голи в свої ворота.

Матч проти Синьковичів в Раві-Руській всі вважають одним з найпринциповіших в турнірі. І завжди сама гра доводить, що ця думка слушна. Не став виключенням і звітній поєдинок. Вже з перших хвилин гості пішли в атаку, Рава ж діяла на контратаках. Перший момент створив Назар Бойко, який опинившись на ударній позиції пробив в руки голкіперу. Гості ж відповіли ударом з середньої дистанції екс гравця «Рави» Барановского трошки вище воріт. Потрібно відмітити що саме останній створив чи не найбільше небезпеки серед всіх гравців команди Синьковичів. На 22 хвилині супер момент мав Вівроцкий, який опинившись перед порожніми воротами не зумів приборкати смугастого. Також не зумів поразити ворота і Дацишин, а удару Чаплі забракло влучності. Між цим двічі свою майстерність демонстрував і голкіпер господарів впоравшись з ударами Великого та Барановского. На 41 хвилині гри Бойко ввірвався в карний майданчик і здавалось би вже момент втрачено, та Юрій Пилипишин більш по інерції ніж по умислу сфолив, вдаривши в ногу гравця Рави. Одинадцятиметровий взявся виконувати Щигол і зробив це впевнено, не залишивши жодного шансу воротареві. До кінця тайму команди обмінялись моментами після розіграшу стандарту пробив здалеку Пилипишин, трашки вище, а ось удар Старчака прийшовся в хрестовину.

Другий тайм розпочався з атак гостей, відчувалось, що розмова в перериві у них в роздягальні була не з приємних. Проте володіючи територіальною перевагою вони дуже рідко створювали реально небезпечні моменти, більше гостроти приносили контр атаки господарів. Проте на 67 хвилині гри грубу помилку захисників використав нападник гостей. Після того, як рахунок зрівнявся вирівнялась і гра здавалось, що команди змирились з рахунком. Проте низка змін, які провів тренерський штаб господарів все таки дали результат спочатку на 75 хвилині  після точної передачі Заблоцкого мав відзначати Вівроцкий, але м’яч по зрадницькому торкнувшись поперечки вилитів за межі поля. А на 87 хвилині зіграв джокер Рави Богуш який вийшовши віч-на-віч з воротарем пробив мимо останнього в кут воріт.

Перший виїзний матч, як було відмічено вище Рава зіграла проти чинного чемпіона району Зубейків. В порівнянні з попередніми матчами не змогли вийти на поле Щигол та Чапля. Тож в опорній зоні грали Чорний з Бойком, а позиції відтягнутого нападника заняв молодий Богуш. Загалом склад команди був наступним: Старчак В (Прибула, 89), Фурса,Винницький, Стельмах (Заблоцкий М.,46), З інько О. (К) (Кобринець,84), Старчак Я.(Галушко, 86), Бойко,Чорний,  Вівроцький, Дацишин (Зінько Г.,85), Богуш (Заблоцкий І.67)

Початок матчу видався насиченим на події. Вже на другій хвилині гри нападник господарів Грубий прорвався по флангу і ввійшовши до карного майданчика пробив сильно в ближній кут воріт. Старчак до такого явно не був готовий. Але, напевне, краще Зубейки б не забивали. Рава відповіла миттєво. Потужний удар Богуша не витримала навіть сітка воріт. Через декілька хвилин він же замикає подачу з флангу і виводить гостей в перід, а тренеру доводить що він не даремно повірив в нього. Претій гол в середині тайму забив Вівроцкий реалізувавши вихід віч-на-віч з голкіпером. Господарі в свою чергу зникли зрозумівши, що в цьому матчі вини не фаворит. А Рава все атакувала, хороші моменти не використали Чорний, Бойко, Вівроцкий, Дацишин, хоча останній наприкінці тайму таки забив свій гол виборовши в силовій боротьбі м’яча в захисників і переграв воротаря.

Другий тайм господарі почали дещо активніше, створивши два напівмоменти коло воріт суперника. Проте захист та голкіпер більше обіграти себе не дали. А нападники довели рахунок до непристойного Дацишин оформив дубль. До кінця матчу Рава забила ще раз, але суддя, тільки по йому відомих причинах, не зарахував гол Вівроцького. На останніх хвилинах тренер Рави дозволив дебютувати в основній команді цілій низці гравців молодіжки, віриться, що скоро вони складуть неабияку конкуренцію гравцям основи.

1 тур Вищої ліги Жовківщини, 4 травня 2014р., неділя

господарі                                           гості                          юнаки     дорослі

Кам'янка Липник/Потелич -    Зубейки/Лавриків         -/-          1-0

Рава Руська                      -              Городжів                           2-1         8-3

Синьковичі                       -              Бишків                                                2-0         3-0

Магерів                              -             Волиця                              1-7         8-0

Гійче                                    -              Стара Скварява              3-0         6-2

2 тур Вищої ліги Жовківщини, 11 травня 2014р., неділя

господарі                           гості                           юнаки     дорослі

Городжів            -             Зубейки/Лавриків         3-1          1-0

Рава Руська       -             Синьковичі                       0-1         2-1

Стара Скварява  -           Бишків                                6-1         6-2

Волиця                               -             Гійче                                    0-3         2-9

Кам'янка Липник/Потелич - Магерів                 -\-          1-2

3 тур Вищої ліги Жовківщини, 18 травня 2014р., неділя

господарі                           гості                           юнаки     дорослі

Зубейки/Лавриків     – Рава-Руська               0:2             1:5

Магерів              –            Городжів                           перенесено

Гійче                     – Кам’янка Липник/Потелич   --             2:1

Бишків                                –             Волиця                             0:4           3:2

Синьковичі        –             Стара Скварява               4:1          7:4

Турнірна таблиця дорослих Вищої ліги Жовківщини станом на 19.05.2014

Місце

КОМАНДА

Матчі

В

Н

П

МЗ-МП

РМ

О

1.

Гійче

3

3

0

0

17-5

(+12)

9

2.

Рава Руська

3

3

0

0

15-5

(+10)

9

3.

Магерів

2

2

0

0

10-1

(+9)

6

4.

Синьковичі

3

2

0

1

11-6

(+5)

6

5.

Кам'янка Липник/Потелич

3

1

0

2

3-4

(-1)

3

6.

Стара Скварява

3

1

0

2

12-15

(-3)

3

7.

Городжів

2

1

0

1

4-8

(-4)

3

8.

Бишків

3

1

0

2

5-11

(-6)

3

9.

Зубейки/Лавриків

3

0

0

3

1-7

(-6)

0

10.

Волиця

3

0

0

3

4-20

(-16)

0

Турнірна таблиця юнаків Вищої ліги Жовківщини станом на 19.05.2014

Місце

КОМАНДА

Матчі

В

Н

П

МЗ-МП

РМ

О

1.

Синьковичі

3

3

0

0

7-1

(+6)

9

2.

Волиця

3

2

0

1

11-4

(+7)

6

3.

Гійче

2

2

0

0

6-0

(+6)

6

4.

Рава Руська

3

2

0

1

4-2

(+2)

6

5.

Городжів

2

1

0

1

4-3

(+1)

3

6.

Стара Скварява

3

1

0

2

7-8

(-1)

3

7.

Зубейки/Лавриків

2

0

0

2

1-5

(-4)

0

8.

Магерів

1

0

0

1

1-7

(-6)

0

9.

Бишків

3

0

0

3

1-12

(-11)

0

                     

Ігор Брик

Категорія: Спорт | Переглядів: 985 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]