Головна » 2013 » Липень » 22 » Вирізування парків та скверів повертається? - №5 (39) газети "Прикордоння"
23:49
Вирізування парків та скверів повертається? - №5 (39) газети "Прикордоння"

Схоже, до Рави знову повертаються часи, коли міські парки та сквери безпідставно вирізують. І, як показує практика, через певний час на їхньому місці з’являються різного роду будівлі – для магазинів, барів і т.п.
Кілька тижнів тому багатостраждальний сквер в центрі міста навпроти міської площі, між вулицями Б. Лепкого та 1-го Листопада, знову піддався нищенню. Цього разу тут було зрізано дві акції, вік яких складає 35 років.
Справа нас дуже зацікавила, адже зрізати дерева можна лише ранньою весною, а не влітку. У відповідь на звернення у міській раді нам надали копію акта обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, від 21 червня цього року. У ньому вказано, що окрім двох акацій ще два каштани варто видалити через їхній аварійний стан. Комісія, яка цим займається, у складі її голови, начальника комунальної служби та депутата міської ради (партія «Захисників Вітчизни») Степана Хира, заступника начальника комунальної служби О. Окарінського, секретаря міської ради Любомира Кашуби та члена виконкому міської ради О. Пархоменка підписали акт. Відповідно до нього, а також на підставі ордера на видалення зелених насаджень, і було зрізано дерева. Однак, як виявилося, все це відбувалося з порушеннями. Ні згаданий акт, ні ордер, не були підписані міським головою та засвідчені печаткою міської ради. Крім того, зрізати дерева без відповідних висновків та дозволів експертів не можна.
З власних джерел нам вдалося з’ясувати, що зрізуванням дерев начебто займався депутат міської ради Микола Галань (ВО «Свобода). Однак він відповів, що дерева зрізував не він, а працівники будинкоуправління. При цьому депутат посилався на рішення виконкому (на підставі якого і було видано незатверджений ордер – Авт.), відповідно до якого, за його словами, два місяці тому було видалено один гнилий каштан, а тепер – акації.

Повний текст читайте у №5 (39) газети "Прикордоння"
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 697 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]