Головна » 2014 » Січень » 30 » Футбол у Раві-2013. Аналіз виступів і перспективи - газета "Прикордоння" №1 (45)
12:21
Футбол у Раві-2013. Аналіз виступів і перспективи - газета "Прикордоння" №1 (45)

Футбол є одним із найпопулярніших видів спорту. Не оминає він і Раву. Усі добре пам’ятають виступи в чемпіонаті та Кубку України ФК «Рава», коли гостями Рави-Руської були сімферопольська «Таврія», донецький «Шахтар», дніпро-петровський «Дніпро».
Сьогодні команда з прикордонного міста переживає не найкращі часи, виступаючи в районних змаганнях. Але матчі високого рівня тут таки відбуваються і до цього часу – місцевий стадіон «Локомотив» у цьому сезоні є домашньою ареною дублючого і юнацького складів львівських «Карпат». 
Ми вирішили пригадати як виступала майбутня зміна «Карпат» у Раві-Руській у 2013 році і окреслити деякі перспективи місцевого футболу.
«Карпати»
З липня у Раві почали свої виступи молодіжний і юніорський склади ФК «Карпати» (Львів). Такої кількості відомих футбольних гравців газон місцевого стадіону і, власне, рава-руські вболівальники, не пам’ятають майже з десяток років. Очевидно саме тому, незважаючи на загальну низьку відвідуваність глядачами турнірів дублерів та юніорів в Україні, молодь «зелено-білих» майже завжди грала при повних трибунах. Це стало приємною несподіванкою, про що неодноразово у своїх коментарях говорили керівники і тренери клубів, які завітали до Рави. 
Щодо самої гри юних «карпатівців», то практично у кожному матчі молоді виконавці показували гру найвищого рівня. Боротьба точилася на кожному клаптику поля з першої і до останньої хвилин, адже кожному гравцю було що доводити тренерам. Багато тих, хто на початку кола «шліфував» свою майстерність на газоні «Локомотиву», вже через декілька місяців стали відкритями у першій команді. Це Вадим Страшкевич, Володимир Костевич, Олександр Ільющенков. 
Мабуть, найбільш пам’ятним матчем дублерів «Карпат» була гра проти донецького «Шахтаря». У ній «леви» здобули перемогу завдяки голу Артема Грищенка на 49-ій хвилині гри. А в цей же день «дорослі» «Карпати» перемогли і «основу» донеччан.
Що ж до персоналій, то найколоритнішим є, звичайно, тренер юніорської команди, хорват Ігор Йовічевіч. Його емоції і прекрасне тренерське бачення завжди подобались глядачам і притягували їх на трибуни стадіону.
Щодо перспектив хочется дати відповідь на питання яке на прикінці року часто доводилось чути від глядачі: «Для чого на них («Карпати») ходити?». Відповім одним реченням: а де ви ще, з відстані двох трьох метрів, побачите гравців молодіжної та юнацької збірних України, а їх серед дублерів та юніорів львівян чимало.
Команда U-21 за підсумками осінньої частини чемпіонату посідає четверте місце, відстаючи від лідируючого «Шахтаря» на 11 очок. А команда U-19 вийшли до другої стадії змагань (відповідно до регламенту, турнір проходить у дві стадії), зайнявши у своїй підгрупі друге місце.

«Рава»
Після досить невдалих виступів у обласних футбольних змаганнях, у 2013 році «Рава» повернулася в районний чемпіонат з досить оновленим складом. Основу команди склали равчани, які добре знайомі практично кожному мешканцю міста: Назар Бойко, Олег Зінько, Степан Щигол, Віталій Чорний, Іван Заблоцький. Саме цей факт притягнув на трибуни чимало вболівальників. Адже вболівати за свого родича чи друга завжди приємно. Хоча, звісно, дуже б хотілося, щоб стадіон відвідувало більше глядачів. 

Повний текст читайте у №1 (45) газети "Прикордоння" від 28 січня 2014 року.

Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 666 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]