Головна » 2014 » Вересень » 28 » У Раві організували пункт збору допомоги для військових - газета "Прикордоння" №11 (55)
14:34
У Раві організували пункт збору допомоги для військових - газета "Прикордоння" №11 (55)

Равчани організували пункт збору допомоги для військових, мобілізованих у 24-у окрему механізовану бригаду, що у місті Яворові.

З 4 до 12 вересня у Раві-Руській по вул. Грушевського, 25, у приміщенні громадських організацій, відбувався збір допомоги для равчан, яких мобілізували у 4 батальйон 24-ї окремої механізованої бригади у м. Яворові.
- У Раві-Руській є багато колишніх військовослужбовців, які у час війни добровільно пішли або яких мобілізували до армії, - розповіла одна з ініціаторів збору допомоги Раїса Тітова. – Багато з них перебувають у 24-й окремій механізованій бригаді у Яворові, а саме – у 4 батальйоні. 
За словами ініціаторів збору допомоги, яворівці активно допомагають своїм землякам, які перебувають у війську. Тому і для рава-руських захисників Вітчизни вирішили організувати збір найнеобхіднішого.
- Ми звернулися до міського голови Ірини Верещук аби вона допомогла знайти місце, куди б равчани могли приносити різні речі та продукти. У цей же день нам виділили приміщення громадських організацій, де понад тиждень функціонував пункт збору допомоги для наших військових.
Ініціаторами акції, окрім Раїси Тітової, були також равчанки Віра Іванова та Тетяна Макар. Так, за 9 днів до пункту збору допомоги равчани, підприємці, усі небайдужі приносили речі, продукти, які найбільше потребують військові 4 батальйону 24-ї бригади. Це і шкарпетки, термобілизна, рукавиці, гумові чоботи, шарфи, устілки, балаклави, футболки, засоби особистої гігієни, ліхтарики, батарейки, консерви, крупи, кава, чай, згущене молоко, медикаменти.
- Нашим хлопцям ми передали 432 пари шкарпеток, 110 пар бахіл, 126 пар рукавиць, 35 пар чобіт, - розповіли організатори збору допомоги. – Крім того, передали найнеобхідніші медикаменти та продукти харчування, воду.
Організатори відзначають, що равчани не дуже активно долучалися до збору допомоги. Однак в той же час додають, що знайшлися окремі благодійники, які надали суттєву допомогу. Серед них – підприємці Лозинські, Бакун, Когут, Гузик, равчанин Андрій Кулієвич, мережа заправок WOG, керівництво Рава-Руського спиртзаводу. Вони допомогли як речами, так і продуктами харчування і транспортом, аби все це доправити до військової частини.
Окрім продуктів, речей та медикаментів, у пункті збору допомоги равчани пожертвували близько 14 тис. грн.
- Наші хлопці кажуть, що якби не волонтери, то вони всі б пропали, - розповіла Тетяна Макар.
За словами пані Тетяни, з настанням холодної пори року військовослужбовці найбільше потребують теплого одягу та взуття. Тому уже найближчим часом пункт збору допомоги військовослужбовцям з Рави-Руської 24-ї окремої механізованої бригади знову прийматиме допомогу від небайдужих равчан.
 
Захар Негода,
газета "Прикордоння" №11 (55) від 26 вересня 2014 року
Категорія: Місто | Переглядів: 937 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]