Головна » 2013 » Лютий » 25 » КОМУ ДІСТАНЕТЬСЯ ЗЕМЛЯ? - №2 (36) газети "Прикордоння"
22:58
КОМУ ДІСТАНЕТЬСЯ ЗЕМЛЯ? - №2 (36) газети "Прикордоння"

В ПЕРШУ ЧЕРГУ РОЗГЛЯДАТИМУТЬ ЗАЯВИ ПІЛЬГОВИКІВ, ДАЛІ - ТИХ, ХТО ПИСАВ ЗАЯВУ ДАВНІШЕ, АЛЕ НЕ МОЖЕ ОТРИМАТИ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ

Рівно через два роки після того, як депутати міської ради востаннє виділяли земельні ділянки, на громадських слуханнях влада оголосила про те, що знову готова до їхньої роздачі. Люди, котрі протягом років не могли отримати «сотики», тепер масово ринули у стіни органу місцевого самоврядування із заявами на їх виділення.
Як ми і очікували, на останній сесії місцеві обранці знову спробували щось придумати з тим, як же має відбуватися виділення земельних ділянок. Проект незаконного «земельного положення», про яке ми писали у минулих номерах, схоже намагались трансформувати у своєрідний «зразок заяви на виділення земельної ділянки». Така заява, мовляв, мала б усунути непорозуміння щодо того, хто повинен їх отримати в першу чергу, за якою адресою і т. п. Подібний зразок заяви мали підготувати і затвердити на наступній сесії, після чого вже б почався безпосередній процес подання/поновлення заяв. Однак сесія з того часу більше не проводилась, а з 12 лютого у коридорах міської ради почали з’являтися самі громадяни, які бажають отримати землю.
Ми звернулися до голови «земельної» депутатської комісії Степана Хира прокоментувати нюанси, пов’язані з виділенням земельних ділянок. Однак він заявив, що комісія не приймає заяви щодо них, а лише розглядає їх, і порадив звернутися із запитаннями до міського голови Ірини Верещук (вона особисто приймала попередні заявки від громадян) та секретаря міської ради Любомира Кашуби (на громадських слуханнях 20 січня та на останній сесії міської ради доповідав щодо «земельного питання»).
На жаль, коментар Любомира Кашуби нам не вдалося отримати, оскільки той на момент написання статті перебував на лікарняному. Тому на запитання щодо того, хто отримає нові земельні ділянки та як відбуватиметься цей процес, відповіла Ірина Верещук.
- Відповідно до земельного законодавства, кожен громадянин має право на одноразове та безоплатне отримання земельної ділянки. Для того, що забезпечити можливість реалізації цього права, міська рада розробила квартал індивідуальної житлової забудови по вул. Лісній, де передбачено 392 земельні ділянки.

Повний текст читайте у №2 (36) газети "Прикордоння" від лютого 2013 року.
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 818 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]