Головна » 2009 » Грудень » 17 » Невідомі напали на прихильників Тігіпка
11:06
Невідомі напали на прихильників Тігіпка
У м. Рава-Руська Львівської області зазнали фізичного нападу і морального тиску прихильники кандидата у Президенти України Сергія Тігіпка, йдеться у заяві прес-служби Львівського обласного виборчого штабу кандидата у Президенти України Сергія Тігіпка. Про це ЗІК повідомила прес-служба ЛОВШ кандидата у Президенти Сергія Тігіпка.

Як йдеться у заяві, близько 18.00 4 грудня невідомі особи міцної статури вчинили напад на Максима Абрамова (1990 р. н.) та Валерія Поліщука (1978 р.н.), які проводили агітаційні заходи на підтримку Сергія Тігіпка, зокрема, розповсюджували агітматеріали у центральній частині Рави-Руської.

За словами одного із потерпілих, двоє невідомих звернулися до хлопців із запитанням: «Чи знаєте ви особисто вашого кандидата Сергія Тігіпка?» і тактовно запропонували спілкування на політичну тему неподалік. Проте, налаштовані на мирну розмову прихильники С. Тігіпка, не очікували різкого застосування фізичної сили з боку «співрозмовників». «Передайте своєму керівництву – хто за Тігіпка, то так буде з кожним», – лунали слова нападників поміж ударами ногами. Молодший за віком Максим отримав важкі тілесні ушкодження і зараз перебуває у Рава-Руській міській лікарні. Забій грудної клітки констатували лікарі Рава-Руської міської лікарні.

«Вчинений злочин проти виборчих прав людини. Та чи наше суспільство може активно стати на захист особи? Спершу потерпіла особа намагається самостійно захистити свої права і свободи. Проте гарантовану Конституцією свободу людини насправді не так просто закріпити. До слова, за скоєння злочинів такого ґатунку законом передбачено покарання штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на термін до двох років, позбавленням волі чи позбавленням права обіймати певні посади, займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років», – сказано у заяві.

Категорично засуджуючи подібні дикунські методи так званої передвиборчої «контрпропаганди», Львівський обласний виборчий штаб кандидата у Президенти України Сергія Тігіпка звертається до правоохоронних органів Львівщини з вимогою ретельно розглянути цей інцидент, знайти та покарати винних. «Також звертаємося до штабів усіх кандидатів у Президенти України, політичних партій та громадських організацій з вимогою провадити передвиборчу кампанії чесно, з дотриманням норм Конституції та законів України, не допускати чи то провокацій, чи фізичної розправи стосовно учасників виборчого процесу», – йдеться у заяві.


ЗІК

Категорія: Місто | Переглядів: 905 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]