Головна » 2014 » Червень » 16 » Олежик не дожив до свого п’ятого дня народження рівно три місяці...
09:29
Олежик не дожив до свого п’ятого дня народження рівно три місяці...

Трагедія, яка трапилася цього року через кілька днів після Великодня, у історію Рави увійде, мабуть, як одна із найжахливіших. П’яний водій, перебуваючи за кермом автомобіля, здійснив наїзд на молоду сім’ю равчан. Внаслідок цього чотирирічний хлопчик загинув на місці, його батька з тяжкими травмами доставили до лікарні.

22 квітня сім’я Вивроцьких поверталася додому зі святкування хрестин. Було близько пів на десяту годину вечора. Від ресторану, де відбувалося святкування, вони відійшли близько 300 метрів. 
Спочатку члени сім’ї йшли разом, поруч один біля одного – жінка з немовлям, чоловік зі чотирьохрічним сином, брат жінки, а позаду наздоганяла їх бабуся дітей. 
Раптом з-за повороту біля місцевої школи №2, рухаючись з центру міста, на великій швидкості «вискочив» автомобіль. Він виїхав на тротуар і наїхав на чотирирічного хлопчика та його батька.
- Все сталося раптово: свист коліс, налітає машина і дитини з чоловіком немає, - з болем згадує Емма Вивроцька, на очах у якої загинув її син Олежик та дістав важкі травми чоловік. 
За словами жінки, автомобіль рухався з вимкненими фарами, хоча на вулиці було досить темно. Швидкість руху автомобіля була настільки великою, що від удару він зніс кілька прольотів бетонного плоту подвір’я будинку, який стояв поруч, а тіла хлопчика та чоловіка відкинуло на 4 метри.
– Спочатку ми почали піднімати автомобіль, думали, що вони там. Однак лише через мить зрозуміли, що вони – у саду сусіднього будинку, - пригадує пані Емма. – Коли підняла сина, то одразу зрозуміла, що він – мертвий. Чоловік лежав поруч, залишився живий, але від болю стогнав.
Від автозаправки, яка розташовується через дорогу від місця аварії, одразу прибігло багато людей. Викликали швидку, міліцію. Чотирирічного Олежика відвезли в морг, його батька – до Львова у лікарню. За словами очевидців, міліція приїхала лише через півтора години після виклику.
У чоловіка внаслідок аварії поламані дві ноги, сильний забій хребта. У лікарні йому зробили дві операції: першу – одразу після аварії. Вона тривала близько семи годин. Другу – через три тижні. За словами лікарів, на одну ногу чоловік буде точно ходити, а от чи буде здорова інша – невідомо. Наразі на неї на сім місяців встановили спеціальний апарат.
Про те, що його старший син загинув, батькові сказали лише після похорону.
- Він дуже важко пережив це, - згадує його дружина. – Казав, що краще б він був на місці Олежика.
У аварії ледь не постраждала одномісячна дитина Вивроцьких. Автомобіль задів візочок з немовлям, але в останній момент мати все ж встигла відштовхнути його вбік, чим і врятувала йому життя.
За словами Емми Вивроцької, у автомобілі, який забрав життя її чотирирічного сина Олежику і ледь не вбив чоловіка, було троє чоловіків.
- Водій був дуже п’яним, - згадує жінка. – Окрім нього, в салоні автомобіля було ще двоє пасажирів. Один з них, чоловік, сидів на задніх сидіннях і одразу після аварії вибрався з машини та втік. Хто це був не знаємо й дотепер. Інший чоловік, який сидів поруч біля водія, очевидно, або був сильно п’яним, або шокованим – майже не реагував на ситуацію.
За словами жінки, водій автомобіля також був п’яним і теж втік з місця аварії.
- Дехто каже, що він згодом сам повернувся, інші – що його дружина повернула, - розповіла Емма Вивроцька.
В інформаційних повідомленнях у Інтернет-виданнях також різна інформація щодо того, як саме повівся водій одразу після аварії. У деяких з них йдеться, що його затримали на місці ДТП.
За нашою інформацією, у той же день, що сталася аварія, водія автомобіля, який здійснив наїзд на її сім’ю, затримали і доправили в СІЗО. Він начебто визнав усю свою вину і відмовився від адвоката. Однак ні він, ні будь-хто з його родичів досі не спробував зв’язатися з сім’єю постраждалих для того, аби поспівчувати, вибачитися, запропонувати допомогу тощо.
Наразі ж, як нам стало відомо, чоловік, який збив на смерть чотирирічного Олежика і ледь не вбив його батька, продовжує перебувати у слідчому ізоляторі. Прокуратура скерувала до Жовківського районного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно нього. 13 червня повинно відбутися перше судове засідання у цій справі.
Дії водія автомобіля-убивці кваліфіковано за ч.2 ст. 285 Кримінального кодексу України. За нею він може потрапити за ґрати на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.
- Кажуть, що це вже не перший випадок, коли він п’яним сідав за кермо і здійснював наїзди на людей. Не знаю так це чи ні, але, враховуючи що він викладав водіння у ліцеї, мав би як ніхто інший усвідомлювати те, що п’яним сідати за кермо не можна. Тому, думаю, покарання для нього повинно бути найсуворішим, - розповіла пані Емма.
Водієві, який здійснив наїзд на сім’ю Вивроцьких, 26 років. Він працював у Рава-Руському професійному ліцеї, є мешканцем міста. У нього троє дітей – шести, п’яти і трьох років.
...Чотирирічний Олежик Вивроцький загинув 22 квітня. Рівно через три місяці, 22 липня, він повинен був святкувати свій перший ювілей – 5 рочків. Він дуже хотів піти до школи – цього року повинен був відвідувати підготовчий гурток. 
- Олежик був таким, ніби знав, що мало житиме: веселий, енергій, по-доброму непосидючий, рішучий, - зі сльозами на очах пригадує його мати. – Він швидко почав говорити, ходити. Тільки-но тато щось починав робити, Олежик тут же був біля нього. Дуже любив дивитися мультфільми, сам міг їх знайти і увімкнути на комп’ютері. 
З моменту трагедії пройшло майже два місяці – дуже мало часу, аби змиритися з втратою дитини, ще менше, аби забути про неї. Хоча, мабуть, подібне ніколи не забудеться. 
Для батьків Олежика певною розрадою, яка може бути у таких ситуаціях, є трьохмісячних молодший син Валентинко. Саме заради нього для сім’ї Вивроцьких життя не зупинилося, а продовжується. 
Від трагедії, яка спіткала сім’ю Вивроцьких, не застрахований ніхто. Дай Боже, аби подібне більше не траплялося знову. Кожен з нас повинен виробити у своїй підсвідомості установку, що його дії матимуть наслідки не лише для нього самого, а й для оточуючих. Влада та громада повинні стати тими запобіжниками, які не допускатимуть нехтування правилами, моральними принципами, законами. І вони повинні це робити, незважаючи ні на що…
 
Андрій Бучко,
№7 (51) газети "Прикордоння" від 14 червня 2014 року
 
Категорія: газета "Прикордоння" | Переглядів: 815 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]