Головна » 2014 » Вересень » 8 » Равчани та томашівці разом водили гаївки та ворожили - №10 (54) газети "Прикордоння"
11:17
Равчани та томашівці разом водили гаївки та ворожили - №10 (54) газети "Прикордоння"

23-24 серпня у рамках реалізації міжнародного проекту «Транскордонні Барви Розточчя – співпраця Томашова-Любельського та Рави-Руської» Раву-Руську вдруге відвідала делегація з Томашова-Любельського.

На цей раз головною метою візиту представників Польщі була спільна участь разом з равчанами у майстер-класі з українських народних вірувань та магії. Так, у селі Потеличі біля церкви Святого Духа Надія Потопляк разом з учнями місцевої школи навчали учасників проекту водити гаївки, розповідали про забобони, які існують в Україні, загалом, та на Львівщині, зокрема,  ворожити.
Окрім навчання, учасники проекту оглянули Меморіал загиблим у роки Другої світової війни французьким військовополоненим у Раві-Руській, відвідали джерело «Маруся» у Заглині, церкву Святого Духа у Потеличі. Також група українців та поляків побували на екскурсії у Жовкві.
Приїзд поляків до Рави-Руської став другим і останнім у рамках проекту «Транскордонні Барви Розточчя». Вперше делегація з Томашова-Любельського побувала в українському місті наприкінці червня, взявши участь у майстер-класі з українських народних танців. 
Крім того, равчани двічі побували у Томашові-Любельському, де ознайомились з польськими традиціями гончарства та різьблення.
У рамках проекту 6-7 вересня відбудеться остання спільна зустріч равчан та томашівців. Вони візьмуть участь у конференції, яка відбудеться у Томашові-Любельському. На конференції підсумують результати реалізації проекту, буде презентовано сувенірну продукції про його проведення, а також українсько-польський туристичний путівник місцями українського та польського Розточчя.
 
Тарас Левко, газета "Прикордоння" №10 (54) від 30 серпня 2014 року
Категорія: Місто | Переглядів: 859 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]